Turun motocrossviikonloppuun 335 ilmoittautunutta

Turun Moottorikerhon (TMK) kilpailuun on ilmoittautunut 335 kilpailijaa, joista 37 on isäntäseuran edustajia. Useana vuotena kilpailun johtajana toiminut ja myös tällä kertaa toimiva Kai Vuori ei muista Turun kilpailussa olleen koskaan näin suurta osallistujamäärää. Se asettaa myös paineita järjestäjien suuntaan.

— Aikataulu on todella tiukka eikä ongelmia saa tulla käytännössä lainkaan, jotta saamme kilpailun vietyä kunnialla aikataulun puitteissa läpi. Erityisesti lauantai tulee olemaan pituutensa ja alle 18-vuotiaiden kilpailijoiden lähtöjen määrän takia rankka. Onhan se hienoa, että kuljettajat saavat ajaa paljon, mutta mitään ylimääräistä kisapäivään ei ole mahdollista sovittaa. Meillähän on aiemmin ollut kisoissa cheerleadereita, bändejä, arvontoja ja muuta extraa. Nyt vastaavaa ei ollut mitenkään mahdollista sovittaa ohjelmaan mukaan, Vuori kuvailee.

Vuorella on suuresta osallistujamäärästä huolimatta luottamus kilpailun onnistuneeseen läpivientiin, ainakaan ennakkojärjestelyistä homman ei pitäisi jäädä kiinni.

– Toivotan kaikki kilpailijat, heidän taustajoukkonsa sekä katsojat erittäin tervetulleiksi Turkuun. Toivotaan, että säiden haltijat ovat suosiollisia, sillä järjestelyjen osalta talkooväki on tehnyt jälleen erinomaista työtä.

Lauantaina Turussa ajavat alle 16-vuotiaat MX C/B- ja MX C/A- sekä 14-18-vuotiaat MX J -luokan kuljettajat. Harjoitukset alkavat kello 8:30 ja kilpailuerät 11:30. Päivä päättyy noin kello 18:00.

Sunnuntaina on vuorossa veteraanien Suomen Cup -kauden toinen osakilpailu sekä kansalliset MX B ja naisten MX D. Harjoitukset alkavat kello 8:40 ja kilpailuerät 11:50. Päivä päättyy noin kello 18:00.

Turun motocrossrata sijaitsee Saramäessä / Urusvuoressa, uuden vankilan tuntumassa, Kuparikadulla. Paikalle on opasteet.

Uusin numero