Turun junnut uuteen kauteen Yamahan sarvissa

Junnukolmikko lähtee tulevaan kauteen 2019 Yamahan ohjaimissa ja heidän taustallaan tulee aktiivisesti toimimaan Yamaha Center Turku. Uusi, muodostettu tiimi kulkee nimellä Team Yamaha Center Turku.

Hermanni Koskinen, joka sijoittui kaudella 2018 MXC/A SM-sarjassa viidenneksi, asettaa päätähtäimensä MXC/A-luokan SM-sarjaan uudistetulla Yamaha YZ85:lla, mutta kesän suunnitelmiin kuuluu myös kilpailuja Yamaha YZ125:lla.

Kimi Tammi tulee niin ikään osallistumaan MXC/A-luokan SM-sarjaan YZ85:lla ja tavoitteeksi onkin asetettu nousu luokan terävimpään kärkeen. Syksyn ensimmäiset testit uudella kalustolla ovat olleet lupauksia herättäviä ja ensi kauden tavoitteet näyttävät hyvinkin realistisilta.

Joona Sajon kalustovalinta on vielä avoin, sillä vaikka nuorella miehellä ei ikää vielä paljoa olekaan, niin pituus alkaa riittämään jo 85-kuutioisen ohjaimiin. Sajo tulee ajamaan MX-Liigassa joko YZ65:lla tai YZ85:lla.

”Turussa on jo pidempään tehty todella hyvää työtä junnucrossareiden parissa ja kun tällainen mahdollisuus avautui, niin oli jokseenkin helppo päätös hypätä mukaan. Motocrossissa harrastajakunta on hitsautunut vahvasti yhteen, joten merkin ja brändin näkyminen radoilla tulee varmasti herättämään mielenkiintoa enemmänkin”, kertoo Sami Allen Yamaha Center Turusta.

Yhtenä tiimin puuhamiehistä toimii Jussi Sajo, joka ajautui mukaan puolivahingossa.

”Jotain alkusyksyä se oli, kun sain ensimmäisen puhelun tähän projektiin liittyen. Tarkoituksenani oli vain saada oikeat kaverit Yamahalta keskustelemaan kiinnostuneiden kuljettajien kanssa, mutta jotenkin sitten imeydyin itsekin mukaan. Meillä on hyvä porukka kasassa aina Arteen Samulista (Pilvilinna Mediahouse) Fältin Ramiin (RJF Motorsport). Jokainen mukana oleva tuo pakettiin oman alansa erikoisosaamista.”

Uusin numero