Turkkilainen maailmanmestari lopettaa pitkän uransa Italian osakilpailuun

Sofuoglu on Supersport-luokan viisinkertainen maailmanmestari ja nyt hän jättää jäähyväiset kilparadoille. Loukkaantumisen takia hän on ollut sivussa kolmesta tämän vuoden MM-osakilpailusta. Vammat ovat peräisin aikaisemmilta vuosilta.

Nyt Sofuoglu 33-vuotiaana ripustaa ajohaalarit naulaan.

”Lopetan kilpailemisen ensi viikonloppuna. Samalla juhlin 20. vuottani ratamoottoripyöräilyssä. Viimeiset loukkaantumiset ovat tehneet myös perheeni pelokkaaksi. En ole surullinen, sillä meillä on tulossa muutama turkkilainen kuljettaja, joita olen ohjannut. Kun aloitin ajamisen 20 vuotta sitten, tavoitteeni oli maailmanmestaruus. Olen kiitollinen viidestä mestaruudesta. Kiitän kaikkia tukijoitani. Ajan viimeistä kertaa kilparadalla Italian Imolassa 12.-13. toukokuuta Kawasaki Puccetti Racing Team –tallilleni ja faneilleni”, Sofuoglu kertoo.

Viiden mestaruuden lisäksi Kenan on ajanut 43 voittoa ja hän noussut palkintopallille 85 kertaa. Vuonna 2010 Sofuoglu ajoi kaksi Moto2-luokan kisaa GP-sarjassa. Seuraavana kautena hän ajoi täyden sarjan Moto2-luokassa, mutta toivottua menestystä ei tullut ja Sofuoglu palasi Supersportin MM-sarjaan.
 

Uusin numero