Turhaan ei Ducatia pelätty: Dovizioso tykitti paalupaikalle

Hallitseva maailmanmestari, Hondan Marc Marquez ja Yamahan Valentino Rossi ovat muistuttaneet viime päivinä Ducatin vaarallisuudesta erityisesti aika-ajossa, eikä kaksikon huoli ollut siis suinkaan tuulesta temmattu.

Dovizioso tyylitteli GP15-pyörällään ja pehmeällä takarenkaalla pohjat lukemin 1.54,113, joilla hän kukisti toiseksi ajaneen Marquezin tiimikaverin Dani Pedrosan 0,217 sekunnilla.

Marquez jäi pohjista 0,324 sekuntia.

– Olen sittenkin iloinen siitä, että saavutin eturivin lähtöpaikan. Se oli ensisijainen tavoitteeni. Kieltämättä odotin enemmän, mutta tein virheen nopeimmalla kierroksellani puskemalla jo liikaakin, myönsi Marquez.

Dovizioso oli luonnollisesti pelkkää hymyä sähäkän taistelun tauottua. Paalupaikka oli hänelle uran kolmas MotoGP-luokassa.

– Fiilis uuteen pyörään on erinomainen ja se on erittäin nopea. En tiedä mitä sunnuntailta uskallan odottaa, mutta kisasta tulee taatusti tosi tiukka, tuumi Dovizioso leveän hymy kera.

Marquezin takana seuraaville sijoille kiirehtivät Dovizioson tiimikaveri Andrea Iannone ja Ducatin satelliittitiimin Yonny Hernandez ennen Yamaha-trioa Jorge Lorenzo-Bradley Smith-Valentino Rossi.

Kuudenneksi päätynyt tehdastiimin Lorenzo joutui tunnustamaan Dovizioson 0,598 sekuntia nopeammakseen. Smith jäi Tech 3-satelliittitiimin pyörällä Lorenzosta vain 21 tuhanneosaa.

Rossin eroksi kärkeen kirjattiin 0,798 sekuntia.

Uusin numero