Tuplamestari Toseland tiivistää yhteistyötä Ajon tiimin Kentin kanssa

Tetburyssa asuvan ja marraskuussa 18 vuotta täyttäneen Kentin taustat ovat viimeistä piirtoa myöten kunnossa uuteen Moto3-luokkaan lähdettäessä.

Roger Burnettin manageroima Kent kilpailee KTM:n tehdaspyörällä Aki Ajon johtamassa Red Bull KTM Ajo Factory Racing-tiimissä, minkä lisäksi hänen yhteistyönsä tiivistyy entisestään Superbike-luokassa kaksi maailmanmestaruutta voittaneen ja myös MotoGP-luokassa kaksi kautta kilpailleen maanmiehensä James Toselandin, 31, kanssa. Burnett on toiminut myös Toselandin managerina.

– Toseland auttaa minua ensi kaudella paljon, sillä hänellä on nyt siihen enemmän aikaa, toteaa Kent.

Myös taitavana pianistinsa tunnettu Toseland joutui lopettamaan uransa viime kauteen. Vaikean päätöksen taustalla oli rannevamma.

– Olemme säännöllisessä yhteydessä ja lähden nähtävästi vielä kauden alla harjoittelemaan Jamesin kanssa Mansaarelle, jossa hän asuu, Kent suunnittelee.

”Moto3:ssa moni seikka on vielä avoin”

Kahden tiimin ja neljän kuljettajan voimin Moto3-luokassa KTM:n tehdaspyörillä kilpaileva Ajo Motorsport testaa uutta kalustoa maanantaina ja tiistaina Valenciassa.

Kyseessä on eräänlainen shakedown, jonka myötä suomalaistalli valmistautuu samalla radalla 8.-10. helmikuuta ajettaviin kauden ensimmäisiin virallisiin, talliyhdistys IRTA:n testeihin.

Moto3-luokan 17 osakilpailua kattava MM-kausi käynnistyy 8. huhtikuuta Losailin iltakilpailulla Qatarissa.

– Kyseessä on uusi luokka, joten kukaan ei vielä tässä vaiheessa todellisuudessa tiedä, mitä on odotettavissa. Tilanne alkaa hahmottua sitten parin ensimmäisen kisan jälkeen. Sehän toki tiedetään, että KTM valmistaa hyviä pyöriä, tähdentää viime kaudella 125-kuutioisissa parhaimmillaan neljänneksi Jerezissä kiirehtinyt Kent.

Toseland kihlautui vast’ikään muusikko Katie Meluen kanssa.

– He avioituvat syyskuussa ja toivottavasti pääsen paikalle häihin, jos niihin aikoihin ei ole sitten kilpailuja, tuumii Kent.

Syyskuun ohjelmassa on kaksi GP:tä, 16. päivä San Marinon maaperällä ja Marco Simoncellin mukaan nimetyllä Misanon radalla, sekä 30. päivä Espanjan Aragonissa.

Toselandilta löytyy arvatenkin siksi paljon pelisilmää, että häitä ei ajoiteta näihin viikonvaihteisiin.

Uusin numero