Tuolileikki jatkuu – Calabresi Guidottin paikalle Pramac-päälliköksi

Pramac Racing on nimittänyt Claudio Calabresin uudeksi MotoGP-tiiminsä tallipäälliköksi.

Claudio Calabresi korvaa tehtävässä Francesco Guidottin, joka irtisanoutui äskettäin Pramacilta siirtyäkseen Red Bull KTM Factory MotoGP-tiimin tallipäälliköksi. Paikka Kotarilla taas avautui, kun KTM:n MotoGP-projektia alusta asti johtanut 59-vuotias Mike Leitner jätti tehtävänsä. Kyseessä on siis vanhanajan tuolileikki, jossa tosin tällä kertaa tuntuu tuoleja olevan yksi enemmän kuin leikkijöitä. Nimittäin Calabresi siirtyy Pramacille Oltuaan MotoE-sarjan alusta asti Octo Pramac MotoE:n tiimipäällikkönä, jossa siis nyt avautuu tallipäällikön paikka.

Pramacin tiedotteen mukaan Calabresi valittiin tiimin johtoon hänen huippuluokan johtamiskokemuksensa ansiosta. Hän on koko uransa työskennellyt johtotehtävissä globaaleissa energiayrityksissä. Kun yhdistää Calabresin kokemuksen yritysten markkinoinnissa ja kaupallisena johtajana toimimisessa ja hänen intohimonsa moottoripyöräilyyn, niin Pramacilla sen uskotaan olevan paras mahdollinen kombinaatio tallipäällikön tehtäviin. Calabresi onkin päätyönsä ohella seurannut säännöllisesti paikan päällä MotoGP-sarjan kisoja eri tehtävissä jo 20 vuoden ajan. 

Claudio Calabresi saa oikeaksi kädekseen Fonsi Nieton, joka siirtyy tiimin sisällä ajovalmentajan tehtävästä urheilutoimenjohtajaksi. Nieto on entinen GP-kuljettaja, jolla on MM-tasolta ajokokemusta niin 125-, 250-, Moto2- kuin MotoGP-luokistakin. MM-pisteitä hän ehti saavuttaa yli 800 ja 250-kuutioisten luokassa Nieto ajoi voittoon viidesti. Fonsi Nieto on 13-kertaisen maailmanmestarin Angel Nieton veljenpoika.

Pramac Racingin kuljettajina MotoGP-luokassa kaudella 2022 jatkavat ranskalainen Johann Zarco ja espanjalainen Jorge Martin.

Lue myös:

Uusin numero