Mike Leitner jättää Red Bull KTM Factory Racingin tiimipäällikön paikan

KTM:n MotoGP-tiimiä alusta asti luotsannut Mike Leitner jättää tehtävänsä, kun oranssi tiimi organisoi MotoGP-toimintansa kokonaan uudelleen.

Vuoden 2021 menestys ei varmastikaan ollut KTM:n MotoGP-tehdastiimille sellainen, mitä tiimiltä odotettiin. Edellisinä vuosina nähty nousu tulosluettelon peräpäästä lähemmäs kärkeä katkesi, joten toimintamalli on sama kuin jääkiekkojoukkueen herättämiseksi: kun ei koko joukkuetta voida vaihtaa, niin vaihdetaan valmentaja.

59-vuotias Leitner on siirtymässä konsulttitehtäviin. Hänen korvaajastaan ei ole virallista tietoa, mutta vahvimmin veikkailuissa on noussut esiin Pramac Racingin pomo Francesco Guidotti. Joidenkin lähteiden mukaan Guidotti on jo ilmoittanut jättävänsä Pramacin ja siirtyvänsä oranssin tiimin leipiin.

Mike Leitner aloitti KTM:n kilpailuosastolla työt RC16-pyörän kehittämisen parissa jo vuonna 2015. Ensimäisen kerran RC16 nähtiin MotoGP-osakilpailun lähtöruudukossa vuoden 2016 päätteeksi Valenciassa, jolloin Mika Kallio osallistui kisaan villillä kortilla. Tähän mennessä KTM:llä on saavutettu kuninkuusluokassa 5 MM-osakilpailuvoittoa ja 13 podiumsijoitusta.

KTM Motorsportin johtaja Pit Beirer kiittää Leitneriä tämän tekemästä työstä.

– Mike on ollut avainhenkilömme ja olemme saavuttaneet loistavia tuloksia yhdessä. Hän aloitti tyhjältä paperilta RC16-projektin ottaessamme vastaan MotoGP-haasteen. Seitsemän vuoden yhteistyön jälkeen päätimme organisoida uudelleen MotoGP-toimintamme. Miken omistauminen työhönsä ja tähän lajiin on ollut tärkeä osa menestystarinaamme.

Uusin numero