Triplamestari Päivärinta keskittyy MM-sarjaan – IDM vain välipala

Päivärinta uusi viime kaudella Saksan IDM-sarjan mestaruuden, mutta sen tärkeimmän, eli MM-mitalin kirpoaminen käsistä jäi kaivertamaan katkerasti kokeneen keravalaiskuljettajan mieltä.

– Kaikki panostus suunnataan ensi kaudella kahdeksan osakilpailua kattavaan MM-sarjaan. Ajan IDM:ää korkeintaan vain satunnaisesti ja silloinkin lähinnä harjoitusmielessä. Aika ei yksinkertaisesti riitä kaikkeen varsinkin kun elanto on hankittava tavallisella työllä. Ajaminen ei minua elätä, painottaa Päivärinta.

Yhteistyö jatkuu yhä toipilaana
olevan purkkiorja Hännin kanssa

Päivärinnalla oli teoreettiset saumat neljänteen mestaruuteen kauden 2012 viimeisessä osakilpailussa Le Mansin Bugatti-radalla Ranskassa. Ensimmäisen kierroksen kolari romutti kuitenkin kunnianhimoisen suunnitelman yhdessä ohikiitävässä hetkessä.

Päivärinnan kahteen mestaruuteen kausilla 2010 ja 2011 tasapainottanut, monessakin mielessä painonsa arvosta kultaa oleva purkkiorja Adolf Hänni sai syyskuisessa rytäkässä pahasti siipeensä. Lajin sveitsiläisjermu ei ole vieläkään toipunut täysin kolhuistaan.

– Hänniltä napsahti jalka poikki nilkan yläpuolelta ja olkapääkin sai kipeää. Hänni ei ole vielä ajokunnossa, mutta onneksi tässä on yhä aikaa. Yhteistyö hänen kanssaan jatkuu, vahvistaa Päivärinta.

Ensi vuoden MM-kalenteri on vielä vaiheessa, mutta ensimmäisen version mukaan kausi korkattaisiin toukokuussa Donington Parkin radalla Englannissa. Päivärinnan ja Hännin haarukassa on ensisijaisesti brittipari Tim Reeves-Ashley Hawes, joka puolustaa mestaruutta.

– Mestaruutta tietenkin haetaan, mutta silloin pitää olla vähän onneakin matkassa, sillä siksi tasaista tämä touhu nykyisin on. MM-sarja oli tosi tiukka viime kaudella. En ole vielä koskaan kokenut vastaavaa, kertoo ensimmäistä mestaruuttaan vuonna 2008 Timo Karttialan kanssa riehakkaasti tuulettanut Päivärinta.

Päivärinnan ja Hännin pyörä ei koe ensi kaudella suuria muutoksia.

– Kalusto pysyy samanlaisena, eli jatkamme vanhemman mallisella Suzukilla, toteaa Päivärinta.

* Kuvat: Tuomo Seppänen
 

Uusin numero