Trillerin ainekset koossa: suomalaistallilla pisteen johto Moto2-luokan MM-sarjassa

Zarcon kannalta oli ehdottomasti tärkeintä, että hänen lähin uhkaajansa Alex Rins päätyi Aragonissa vain kaksi sijaa korkeammalle. Tämä merkitsee sitä, että Zarco johtaa sarjaa yhdellä pisteellä ennen kauden neljää viimeistä osakilpailua.

Zarcon osalta 21 kierroksen kisa oli vaikea. Viidennestä ruudusta liikkeelle lähtenyt hallitseva mestari hiipui kymmenenneksi, kun kisasta oli takana kolme ensimmäistä kierrosta.

Zarco pystyi kuitenkin kiristämään piirun verran vauhtiaan kisan toisella puoliskolla, mikä saattaa nousta vielä arvoon arvaamattomaan haarukassa olevan mahdollisen toisen peräkkäisen mestaruuden osalta.

Aragonin herra ja hidalgo oli paalupaikkamies Sam Lowes, joka ilmoittautui ylivoimaisella voitolla takaisin mestaruustaisteluun. Zarcolla on tosin vielä 40 pisteen etu puolellaan arkkiviholliseensa nähden.

Lowes nappasi Aragonin ykkössijan 3,289 sekunnin erolla uransa ensimmäisen Moto2-luokan podiumsijoituksen saavuttaneeseen Alex Marqueziin.

Marquez kävi kakkossijasta tuiman taistelun tiimikaverinsa Franco Morbidellin kanssa. Morbidelli hävisi tuon väännön 32 tuhannesosalla.

Rins jäi voittajasta 12,164 ja Zarco 12,612 sekuntia.

Kausi jatkuu kolmen viikon kuluttua Motegissa ajettavalla Japanin GP:llä.