Trialin SM-sarja jatkuu lauantaina Vuohimäessä – MP-taitolaiset hyvissä asemissa

Sarjassa on ollut yli kuukauden tauko ja jo nyt voidaan sanoa, että kisa tarjoaa pieniä yllätyksiä.

Eliitti

Eliitti-luokka on sarjan ylin taso ja siinä ratkaistaan Suomen mestaruus. Tervakoskella ajetun ensimmäisen osan voitti jo 44-vuotias veteraani Jussi Haapanen, joka edustaa Jyväskyläläistä JMU:ta.

Haapanen on sijoittunut parina viime vuonna loppupisteissä toiseksi tamperelaisen Timo Myöhäsen jälkeen.

Haapanen vaihtoi viime syksynä ajopelinsä uuteen merkkiin, JGas, ja on kehittänyt sitä talven aikana omanlaisekseen. Kehitysprojekti taisi olla aika onnistunut. Hallitsevalla mestarilla Myöhäsellä ei ollut oikein mitään lääkkeitä Tervakosken kisassa Haapasta vastaan.

Ensimmäinen yllätys on ehkä se, että johtuen Moottoriliiton kilpailukalenterista, Myöhänen ajaa Vuohimäen kisan aikana Englannissa MM-osaa. Asia ei vielä ole aivan varma.

MP-taidon Mika Kivelä teki myös merkinvaihdon viime syksynä ja tuloksena oli Tervakoskella palkintopallisija kolmosena. Muut pistemiehet olivat Karjalaisen veljekset Jyväskylästä. Kaikki muut paitsi siis Myöhänen lauantaina yrittämässä parastaan Vuohimäessä.  

A-luokka MP-taidon hallintaa

A-luokassa ajetaan ns. Suomen Cup-mestaruudesta. Luokan kärjessä ovat samat kuskit kuin viime vuonnakin; MP-taidon Henri Vierimaa johtaa ja Sami Kymäläinen on toisena. Tämä oli myös loppuasetelma viime vuonna.

Henkka Vierimaa ajoi viikon vaihteessa MM-osakilpailussa Ruotsissa Nuorten luokassa tuloksena kaksi viidettä sijaa ja yhteispisteissä 10. Kerhon veteraani Sami Kymäläinen taas tähtää huippukuntoa heinäkuussa Italiassa ajettavaan +40v Euro-Cup-osakilpailuun.

Kaverit ajavat tietenkin tosissaan myös Vuohimäessä ja on mielenkiintoista nähdä kuinka hermo kestää tutussa harjoitusmaastossa. MP-taidon nuori Leevi Lindqvist antaa hyvää taustatukea Vierimaalle ja Kymäläiselle. Lindqvist ajoi sijat kuusi ja seitsemän Ruotsin MM-osassa samassa luokassa Henkan kanssa.

B-luokan Suomen Cup

Luokassa kerhon Antti Sirkiä on toisena Tervakosken jälkeen. Sirkiä on innostunut harjoittelemaan aktiivisesti muutaman vuoden rauhallisemman jälkeen.

Nuori veikkolalainen Niko Nurmio harjoittelee paljon ja myönteinen kehitys ajossa on silminpistävää.

Tervakosken Teemu Koreemäki voitti kotikisansa ja on pistejohdossa.

+40 Suomen mestaruus

Veteraanien kisailu on oikeastaan Tervakosken ja MP-taidon seuraottelu, jota Salon Veijo Matinaho sekoittaa.

MP-taidon Jan Grönholm oli Tervakoskella parempi kuin Antti Sirkiän isä Timo, mutta kumpikin hävisi Tervakosken triolle. Vuohimäessä on sopivaa tehdä revanssi.

SuperCup’ssa
hämäläiset kärjessä

Suhteellisen uutena luokkana ajetaan myös SuperCup, joka mahdollistaa juniori -ikäisten ja vanhempien ajamisen arvokilpailussa.

Hämeen Moottorikerholla on kolmoisjohto Leevi Seppälän hienon ajon seurauksena. MP-taidon Jussi Seppänen ja Mikko von Plato ovat myös pistemiesten joukossa.

Kilpailun eteneminen

MP-taito vaihtoi kerhon puheenjohtajan keväällä. Uusi puheenjohtaja Betti Parkkonen on laittanut tuulemaan ja Vuohimäen kisa-alueelle on jo tehty yleisöystävällisiä muutoksia.

– Pikku hiljaa on lähdetty liikkeelle ja nyt ensin on tehty kisakanslialle ja buffetille ”kiinteät”tilat. Paikkoja on tasoiteltu ja maastosta on poistettu kaatuneita ja muuten vaarallisia puita. Maastomme on kallioinen ja siellä pitää liikkua tarkasti. Mitä itse kilpailutapahtumaan tulee, niin kisa alkaa aamupäivällä ja ajajat ovat maastossa käyden välillä kisa-alueella vaihtamassa tarkastuskortin. Iltapäivällä n. klo 14 Eliitti-luokka ajaa ns. stadion-jakson kisa-alueen reunassa. Siinä on hyvä seurata Suomen parhaiden trial-ajajien osaamista.  Vuohimäen ns. GPS-osoite on Båtvikintie 18 ja kilpailupaikalle ei ole mitään pääsymaksua. Yleensä myös trialiin liittyvien tavaroiden maahantuojia on paikalla esittelemässä tuotteitaan, kertoo Parkkonen.
 

Uusin numero