Trialin SM-kausi käyntiin Kirkkonummelta

Vuohimäki sijaitsee noin neljä kilometriä keskustasta Hankoon päin 51-tiellä.

Vahva oma edustus

MP-taidolla on vahva joukko omia ajajia kisassa. Eliitti-luokassa Ossi Jahn ainakin puolustaa viimevuotista sarjan kolmatta sijaa. Hyvin harjoitelleella Jahnilla on myös mahdollisuus parantaa sijoitustaan.

Luokan suosikkina on luonnollisesti viime vuoden mestari Vammalan Timo Myöhänen. Myöhäsen kilpailukausi alkoi viime viikonvaihteessa Japanin kaksipäiväisessä MM-osakilpailussa.

Myöhänen ajoi uransa parhaat sijoitukset, lauantaina viides ja sunnuntaina neljäs tasapistein kolmosen kanssa.  Näin saamme myös tänne Suomeen tuoreen vertailukohdan MM-tasoon.

Tampereen ikinuori Jussi Haapanen on vielä kerran intoutunut ”kiusaamaan” nuorempiaan. Tiedot Tampereen suunnasta kertovat myös ahkerasta harjoittelusta. Haapanen aloitti kilpailukautensa lauantaina voitolla Tervakosken Pälvi-trialissa.

A-luokassa runsas osanotto

A-luokka on saanut täksi vuodeksi oman ns. Cup-sarjan. Luokan ei enää tarvitse toimia Eliitin tukena vanhan säännön vuoksi.

Viime vuoden ”mestari” Mikko Hanninen ei ole puolustamassa ”mestaruuttaan”.

Tiukin taistelu tultaneen käymään viime vuoden kakkosen, Mp-taidon oman kuskin Sami Kymäläisen ja kolmosen Jyväskylän Janne Karjalaisen välillä.

B-luokassa tasaista

Viime vuoden kaksi parasta Lari Rantanen ja Mikko Seistola mukana.

MP-taidon Henkka Vierimaa nuorena yllättäjän valmis myös kovaan taistoon.

+40v luokka suurin

”Old boys” -ajatus on levinnyt laajalle moottoripyöräurheiluun. Näin myös trialissa.

Entisten aikojen mestareita ja mestareiden haastajia on aloittanut harrastuksen uudelleen. Veteraaniluokassa MP-taidolla on peräti viisi edustajaa, kärkihahmona pari viikkoa sitten Moottoriliiton hallitukseen valittu Staffan Floessell.

Super Cup

Viime vuonna uutuutena sarjaan tuli Super Cup. Sen houkuttelevaisuus ei ole natsannut.

Nuorten luokka on siirretty ajettavaksi ns. C-luokan kisojen yhteydessä.

Superjakso uutuutena

Trial on koko päiväinen tapahtuma. Vain ehkä innokkaimmat harrastajat jaksavat olla kiinnostuneita aamusta alkaen.

Uutuutena Vuohimäessä kokeillaan ns. Superjaksoa. Kaikki ajajat ajavat ensin normaalisti 3×8 jaksoa. Sitten pidetään pieni kokoomistauko ja lopuksi kaikki vuorollaan viimeisen Superjakson. Näin tarjotaan myös yleisölle mahdollisuus helposti nähdä parhaat suoritukset.

Superjakso alkaa n. klo 14 lähtöalueella olevalla stadiontyyppisellä jaksolla.

Tilaisuus on maksuton. Kilpailu alkaa klo 10. Vuohimäki GPS-osoite: Båtvikintie Kirkkonummi

Uusin numero