Treflessä debytoinut Salminen ihastui Ranskan ”Päitsiin”

Salmisen ei tarvinnut katua ensimmäistä osallistumistaan perjantaista sunnuntaihin ja järjestyksessään jo 26. kerran ajettuun enduron ranskalaiseen klassikkokilpailuun Trefle Lozerien’iin.

– Päinvastoin. Kerta kaikkiaan upea kisa, jota suosittelen lämpimästi kaikille lajin tosi harrastajille. Trefle on vähän kuin ranskalainen versio Päijänteen ympäriajosta. Koko ajan eri maastokokeille ajettava Trefle tarjosi lisäksi ainakin tällä kerralla reittinsä puolesta parasta ja monipuolisinta maisemaa, mitä Ranskasta löytyy, kuvaili Salminen.

Testikilpailu kulki
nousujohteisesti

Mendea keskuspaikkanaan pitänyt Trefle palveli enduro 2-luokan MM-pisteissä kolmantena olevaa Salmista suunnitellusti ennen kaikkea testikilpailuna, jonka aikana Husqvarna-pyörän kanssa ehdittiin kokeilla monia asioita.

– Kaiken kaikkiaan hyvä testikisa niin pyörän kuin ajamisenkin osalta. Pääsin hiomaan samalla ajamista nurmipinnalla. Ja tuota nurtsiahan täällä kolmen päivän aikana tosiaankin riitti käytännössä sen kaikissa olomuodoissa. Reitti oli perusranskalaista ja olosuhteet ihan viimeisen päälle.

Salmisen vauhti oli sekin kohdallaan komeasti 586 kilpailijaa keränneessä Treflessä.

– Sijoitus ei ollut täällä se päällimmäinen asia, mutta mukavan nousujohteisestihan kisa osaltani kulki, totesi Salminen.

Salminen ajoi perjantaina yleiskilpailussa 11:nneksi, lauantaina kahdeksanneksi ja sunnuntaina jo neljänneksi. Päätöspäivänä hänen edelleen E2-luokassa ehti kaksi ranskalaiskuljettajaa, MM-sarjaa Husabergilla johtava ja Treflen voittoa puolustanut Pierre Renet, sekä KTM:llä kilpaileva Jeremy Tarroux.

”Ranskalaiset kyllä
koijasivat Suuomi-poikaa!”

– Avauspäivänä oli vähän ongelmia. En tahtonut oikein tietää, minne ek menee puskien ja kumpujen välissä. Ensimmäisille lähtijöille ei ollut tarjolla jäljen jälkeä.

Ranskalaiskuljettajat olivat vähätelleet Salmiselle reittiin tutustumista – nähtävästi tarkoituksella omaa selustaansa turvaten.

– Ranskalaiset kertoivat minulle, että Treflessä ei suuremmin reittiä kävellä läpi. Siinä kyllä kisan ensikertalaista ja Suomi-poikaa koijattiin. Kävi ilmi, että ainakin osa ranskalaisista kärkikuljettajista oli käynyt tutustumassa reittiin jo edellisenä viikonvaihteena, hymähti Salminen.

Yhdeksän tunnin mittaiset ajopäivät olivat luonteeltaan ja tapahtumiltaan ajoittain sellaisia, että kokeneempikin kuljettaja saattoi olla hetken hämillään.

– Olihan tässä kisassa paljon sellaisia ihan omia juttuja ja ylläreitä, joita ei ole tullut ennen vastaan. No, ensi vuodeksi nekin ovat nyt tiedossa, jos pääsen ajamaan tänne uudelleen. Sinne mennään, minne työnantaja osoittaa, muistuttaa Salminen.

Ranska kutsuu toistamiseen
ennen Italian MM-osakilpailua

Salmisen seuraava rasti siintää jälleen Ranskassa.

– Ajan Ranskan sarjan toisen osakilpailuviikonvaihteen 16.-17. kesäkuuta Aiglunissa.

Tauolla oleva enduron MM-sarjan jatkuu heinäkuun vaihteessa Italian maaperällä Castiglion Fiorentinossa.

Kauden toisen puoliskon ohjelmaan lukeutuvat Italian lisäksi Ruotsin, Suomen ja Ranskan osakilpailut. Suomen MM-osakilpailu ajetaan Heinolassa 1.-2. syyskuuta, eli viikko Ruotsin Karlsborgin jälkeen.
 

Uusin numero