Torres ja Haslam voittoihin Superbiken MM-päätöksessä

Moto2-luokassa aiemmin kilpailleelle Torresille voitto oli ensimmäinen Superbikessa.

Torresin ykkössija irtosi avauserän tiukassa väännössä Rean kanssa. Torres tervehti ruutulippua 0,726 sekunnin erolla Reaan. Kolmanneksi ajoi Rean tallikaveri ja kisan paalupaikkamies Tom Sykes 6,579 sekuntia voittajasta.

Toisessa ja samalla kauden viimeisessä erässä nähtiin vieläkin tiiviimpi trilleri Haslamin ja Ducatia käskyttävän Chaz Daviesin kapinoidessa voitosta. Haslam pystyi pitämään MM-hopeaa pokanneen Daviesin 0,110 sekunnin turvin takanaan.

MM-pronssille päätynyt Rea oli toistamiseen kolmas reilut kaksi kymmenystä Daviesista.

Realla oli mahdollisuudet runnoa Superbiken MM-sarjan piste-ennätys romukoppaan. Se yritys kaatui kuitenkin kauden ensimmäiseen keskeytykseen.

Rean saldo yhteensä 26 kisaerästä oli silti varsin muhkea, eli 548 pistettä.

Rean ylivoimaisuudesta kertoo kaiken se, että hopeaa huuhtonut Davies päätyi 416 pisteeseen. Pronssia napannut Sykes jäi Daviesista 17 pistettä.

Loppupisteissä seuraaville sijoille päätyivät Haslam (332), Torres (247) ja mestaruutta puolustanut Honda-kuljettaja Sylvain Guintoli (218). Guintoli siirtyy ensi kaudeksi Yamahalle, joka tekee paluun Superbiken MM-sarjaan.

RR-jermu Max Biaggin oli määrä ajaa Qatarissa kauden kolmas villin kortin kisaviikonloppu. Kolhuista kärsineen Biaggin oli kuitenkin vetäydyttävä kisasta kaaduttuaan harjoituksissa maastopyörällä.