Tomi Tani on valmiina MM-jäälle

MM-tasolla debytoiva Tani lähtee haastamaan lajin kansainväliset tähdet.

– MM-karsinnat on kova juttu, toteutunut haave. Se oli tavoite tälle kaudelle ja sinne päästiin. Viime vuonna ajoin EM-finaalissa. Rahkeet eivät silloin riittäneet, mutta niin hieno kokemus se oli, että uudestaan kansainvälisiin kisoihin pitää päästä. Nyt olen valmiimpi kuin viime kaudella, kertoo vasta kolmatta kauttaan ajava Tani.

Tälle kaudelle tuli muutos, että karsintoja ajetaan vain yksi. Se tietää sitä, että karsinnan taso tulee olemaan huiman kova. Vain 7 parasta jatkaa MM-sarjaan.

– MM-karsinta on kova, kuin MM-finaali. Yksi kilpailu, kerrasta poikki. Konttaamiseen ei ole varaa. Jatkopaikkaa lähdetään hakemaan, totta kai, muuten sinne ei ole järkeä lähteä. Startti on tärkeä, sillä pisteiden keruu on vaikeaa, jos on ekapäässä viimeisenä. Starttia on treenattu paljon ja se voi olla myös minun vahvuus. Kalusto on samalla tasolla muiden kanssa, siinä ei tasoitusta anneta. Lisäksi minulla on nopeampi moottori kuin viime vuonna, jatkaa Tani.

Poppaskonsteja ja oikotietä onneen ei ole. Pohjois-Karjalan mies tietää, mitä menestymiseen tarvitaan:  

– Kovaa treeniä ja paljon. Me tehdään tänne samanmallinen rata kuin St Johannissa on. Kovia treenivastustajia pitää olla, se on tärkeää. Yksin voi aina treenata ja tuntuu, että vauhti on kova, mutta sitten kisoissa huomaa, että oho, nehän meni kovaa. Treenivastusta on tulossa ainakin Antti Aakolta ja Ruotsistakin on kuskeja tulossa tänne ajamaan.

Juuri kun jäähileet ovat Itävallassa laskeutuneet, ajetaan 25.-26. tammikuuta Sanokissa Puolassa joukkue MM-finaali. Tanin lisäksi Suomen joukkueessa ajavat oululainen Aakko sekä Alavuden Janne Vilponen.

* Kuva: Tomi Nevanperä

* Video: Karjalainen

Uusin numero