Tom Sykes ajoi WSBK-voiton Assenissa – jo kauden neljäs eri voittaja

Lauantain kilpailun voittanut Rea johtaa yhä MM-sarjaa, Ducatin Chaz Davies on kakkosena, mutta nyt jo 30 pistettä perässä jäätyään Assenissa sijoille 3 ja 5. Sykes on viidentenä 58 pistettä Reasta. kauden kahdeksan starttia ovat nähneet jo neljä eri voittajaa.

Sykes pääsi kilpailuun paalupaikalta. Hän johti kilpailua alusta loppuun.

”Menin lauantaina nelossijani jälkeen todella pettyneenä nukkumaan. Jopa tiimimanagerini ihmetteli, miksi en ohittanut Chaz Daviesia ja ottanut kolmospaikkaa. Mielestäni se olisi ollut kuitenkin mahdotonta, sillä radalla oli vaikea ohittaa”, Sykes kertoi.

“Viimeiset 18 kuukautta on ollut todella hankalaa aikaa minulle. Onneksi tiimipäällikköni Marcel on mahtava johtaja ja myös ystäväni. Hän rauhoitteli minua ja muistutti ystävällisesti, mistä tilanteesta olemme lähteneet ja mihin nyt päässeet. Se oli minulle todella tärkeää.”

Kawasakin Rea on dominoinut lajia pitkään. Sykes voitti mestaruuden 2013 ja on ollut sen jälkeen kahdesti hopealla ja kahdesti pronssilla. Rea on voittanut nyt kolme mestaruutta peräkkäin.

”Tiedän, että tulokseni eivät ole vastanneet sitä työn määrää, mitä olemme koko tiimillä testeissä tehneet. Lauantaina illalla minulla oli kuitenkin tunne, että se vanha Magic Sykes on palaamassa, halusin näyttää ennen kaikkea itselleni. Minulla oli jo lauantaina tunne, että voitan, siksi se kilpailu oli niin kova pettymys. Kun sitten sunnuntaina voitin, visiirin takana oli hieman kyyneleitä”, Sykes tunnusti.
 

Uusin numero