Tom Lüthi palaamassa maitojunalla Moto2:een

Marc VDS:n jatko kuninkuusluokassa on hyvin epätodennäköinen, eikä 32-vuotiaalle sveitsiläiselle taida olla ajopaikkaa tarjolla missään muualla.

”Kautta on vielä paljon jäljellä, mutta totta kai tulevaisuus pyörii jo mielessäni. Mitä oikein mahtaa tapahtua ja missä on paikkani ensi kaudella? On mietittävä muitakin vaihtoehtoja kuin MotoGP”, Lüthi pohti.

“Tietenkin ensin tulevat MotoGP:n tehdastiimit, sitten satelliittitiimit, sen jälkeen Moto2 ja muut vaihtoehdot. Managerini tekee kovasti töitä koko ajan. Pyrin jättämään jatkoni hänen käsiinsä ja nollamaan oman pääni pystyäkseni keskittymään vain ajamiseen. Mutta on selvää, että ajatuksiini hiipii paluu Moto2:een. Se voi tulla eteen, vaikka teemmekin kaikkemme, että pystyisin jatkamaan MotoGP:ssä”, Lüthi tunnusti.

Lüthi ajoi Moto2:ssa seitsemän vuotta, eikä siirtymä MotoGP:hen ole ollut helppo.

”Opin siellä tietyn ajotyylin, joka sopii Moto2:een. Se oli täydellinen siinä luokassa, mutta MotoGP:ssä on ajettava ihan eri tavalla. Sen oppiminen vaatii aikaa. Siksi ykköstavoite on pysyä täällä, koska tarvitsen lisää aikaa oppiakseni ja ymmärtääkseni kaiken tämän.”

Vaikka Lüthi uskookin parantaneensa ajoaan koko ajan kauden aikana, on tulos tallikaveriin verrattuna ollut tyly.

”Vasta toisella kaudella pystyisin näyttämään potentiaalini. Haluaisin ottaa isompia askelia eteenpäin. Ne ovat olleet liian pieniä, vaikka uskonkin kehittyneeni. Nyt minulla on tavallaan toinen jalka tässä maailmassa, ensi kaudella saisin sen toisenkin jalan mukaan. Mutta kieltämättä aika alkaa loppua kesken. Yritän silti työntää kaiken mielestäni ja keskittyä ajamiseen, ottamaan niitä isompia askelia.”
 

Uusin numero