Timosen komennossa

Kolmantena on Sipoon Moottorikerhon Marko Laaksonen, joka on jäänyt Timosesta viisi minuuttia ja 31 sekuntia.

Kantonen ja Laaksonen kamppailivat lauantain aikana toisesta paikasta.
Laaksonen nousi toiseksi Haapajoella (MK 12). Oskari Kantonen jatkoi kolmantena aina maastokokeelle 18 asti. Sysmässä (MK 18) Kantonen ajoi maastokokeen parhaan ajan ja nousi Marko Laaksosen ohi. Päivän loppujen maastokokeiden aikana Kantonen pystyi kasvattamaan eroaan Laaksoseen.

Nummelan Moottorikerhon Riku Nikander pysyi kaikki lauantain 14 maastokoetta kilpailun neljäntenä.

Maastokokeen 20 jälkeen viidentenä on Porvoon Moottorikerhon Riku Riiheläinen, kuudentena Jämsän-Seudun Moottorikerhon Janne Suominen, seitsemäntenä Padasjoen Moottoriurheilijoiden Tuomas Ahonen ja kahdeksantena Jämsän-Seudun Moottorikerhon Petteri Silvan

Yleiskilpailun sijoilla kahdeksasta kymmeneen vaihdeltiin paikkoja tiuhaan lauantain aikana. Yötauolle mentiin niin, että yhdeksäntenä on Hämeenlinnan Moottorikerhon Petri Pohjamo, kymmenentenä Mäntän Seudun Moottorikerhon Marko Leponiemi. Pohjamon ja Leponiemen kanssa tiukasti kisaava Turun Moottorikerhon Markus Michelsson on yhdentenätoista.

Salonen, Nurminen ja Aro keskeyttivät

Kilpailun viidentenä ollut Kangasalan Moottorikerhon Lauri Salonen putosi maastokokeella 16 teknisten murheiden vuoksi kauas kärjestä ja keskeytti kilpailun. Salonen ajoi lauantaina pitkään viidennellä sijalla.

Lauantaiaamuna kilpailun kolmanneksi noussut Salpausselän Moottorikerhon Pentti Nurminen keskeytti ennen kymmenettä maastokoetta pyörän sähkövian vuoksi. Pyörä alkoi oikkuilla yhdeksännellä maastokokeella.

Myös viisinkertainen maailmanmestari, Tuusulan Moottorikerhon Samuli Aro keskeytti ennen kymmenettä maastokoetta niskatulehduksen vuoksi.

Ruotsin maajoukkueen taival on sujunut Päitsillä takkuisasti. Lauantaina keskeyttämään joutui kaksinkertainen maailmanmestari Peter Bergvall. Hän oli perjantain jälkeen sijalla 37. Niklas Gustafsson keskeytti loukkaannuttuaan lievästi perjantaina.

Sunnuntaina ajetaan samat maastokokeet kuin perjantaina, mutta toki toiseen suuntaan. Ensimmäinen kilpailija starttaa Lahdesta 9.01.
Maastokokeet ovat: Nuuttila, Huhdanoja, Jussinkorpi, Ohkola, Seutula ja Laakso. Jussinkorven pätkällä ensimmäinen on noin 11.20 ja Laaksossa vähän kahden jälkeen. Kaikkiaan kilpailussa on 26 maastokoetta.

Uusin numero