Timonen johtaa perjantain jälkeen

Asemiaan parantanut Pentti Nurminen on tällä hetkellä neljäs ja Riku Riiheläinen viides. Marko Laaksonen putosi viimeisellä maastokokeella neljännestä kuudenneksi rikkoutuneiden ajovalojen vuoksi.

Keskittyneen oloinen Heikki Timonen kommentoi harvakseltaan kisan vaiheita vaihtaessaan pyöränsä renkaita Jokimaan raviradan huoltopisteellä kisapäivän päätteeksi Lahdessa. Pyörän kanssa ei ollut ilmennyt ongelmia ja muutenkin kisa oli sujunut ihan hyvin.

Kantonen harmitteli päivän jälkeen Nuuttilan maastokokeella hajonnutta rengaslukkoa.
– Rengas ei pyörinyt, niin kyllähän se jonkin verran hidasti ajoa, renkaan parissa askarrellut Kantonen totesi huollossa.
– Huhdanojan maastokoe meni ihan hyvin, viisi kertaa ohitin hitaampia.
Mutta ei tämä pimeässä ajo mitään minun lempparihommaa ole.

Marko Laaksonen tuskaili valojen hajoamista Nuuttilan pätkällä.
– Kaikki valot meni ja ajo ihan poskelleen. Lähdössä vilkkui jo yksi ja sammui, ja sitten meni loputkin. Yhden ruotsalaisen perässä ajelin sitten pätkältä pois.

Yhdeksäntenä perjantain jälkeen oleva Samuli Aro totesi ajelevansa vain rauhassa.
– En ole oikein spoorikuski, hankala on tällainen pehmeä, nuoskainen keli.
Turha siellä on alkaa riehumaan tai tulee vain vahinkoja. Huhdanojalla kaaduin ja sen lisäksi jäin jumiin hankeen, kun väistin takaa tullutta Nurmista. Nuuttilassa olin samalla lailla jumissa, kun Timonen tuli ohi.
Tosi hankalia on nyt ohitukset, kun spoorin reunalla on lunta ja sinne kun väistää niin rengas sutii vaan tyhjää.

Lähes 20 vuoden tauolta henkiin herätetty Suomi-Ruotsi-maaottelu on tähän mennessä ollut suomalaisten juhlaa. Ruotsalaisista nopein oli kaksinkertainen maailmanmestari Peter Bergvall sijalla 37. Ruotsin maajoukkueen Olle Löthman kehui Päitsin tunnelmaa ja osanottajien suurta määrää, vaikka alkuillasta saapunut vesisade ei ainakaan parantanut ajo-olosuhteita maastossa.

– Vesisateella ei näe eteensä, ja reitti on ollut kuoppainen ja hankala.
Kaaduinkin yhden kerran, mutta suomalaiskuskit jäivät auttamaan, Löthman kiittelee.

Ruotsalaisista Niklas Gustafsson keskeytti loukkaannuttuaan lievästi Huhdanojalla.

Kilpailun ennakkosuosikkeihin kuulunut Jari Pulkkinen keskeytti kolmannella, Ohkolan maastokokeella.

Sunnuntaihin asti kestävässä kilpailussa ajetaan yhteensä 26 maastokoetta.

Perjantaina ajettiin kuusi maastokoetta: Laakso, Seutula, Ohkola, Jussinkorpi, Huhdanoja ja Nuuttila.

Lauantaina ensimmäinen kilpailija starttaa Lahdesta 7.01. Ensimmäisenä reitille lähtee perjantain 30 parasta käännetyssä järjestyksessä.

Lauantaina ajetaan 14 maastokoetta. Lauantain maastokokeet ovat: Kohilo, Evo, SEO Taulu, Kuhmoinen, Hassi, Haapajoki, Kuokkala, Oravasaari, JoSeMoRA, Vaihela, Leppäkoski, Sysmä, Marjoniemi ja Heinlammi.

Hassin pätkälle ensimmäistä odotetaan 11.10, Jyväskylän Kuokkalaan 14.20 ja JoSeMoRaan, jossa on myös huoltotauko, noin neljältä. Viimeiselle Heinlammin maastokokeelle ensimmäinen starttaa noin 19.45. Yötauolle Lahteen saapuminen alkaa noin puoli kymmenen.

Sunnuntaina ajetaan samat maastokokeet kuin perjantaina, mutta toki toiseen suuntaan. Ensimmäinen starttaa Lahdesta 9.01. Maastokokeet ovat:
Nuuttila, Huhdanoja, Jussinkorpi, Ohkola, Seutula ja Laakso. Jussinkorven pätkällä ensimmäinen on noin 11.20 ja Laaksossa vähän kahden jälkeen. Kaikki ajat ovat noin aikoja ja muutokset ovat mahdollisia.

Tiedote: Elina Raittila ja Emilia Mölsä

Uusin numero