Timonen jatkaa sittenkin Päitsillä

– Aina välillä olen ollut sitä mieltä, että en enää lähde mukaan. Mutta kyllä vaaka kallistuu siihen, että olen edelleen mukana, Timonen myöntää. Endurospecial-nettisivusto kertoi asiasta perjantaina ensimmäisenä.

Salpausselän Moottorikerhoa edustavan Heikki Timosen ohella kuuteen voittoon on Päitsillä pystynyt vain Mika Ahola vuosina 1993, 1995-1998 ja 2000. Sittemmin Ahola on voittanut neljä enduron maailmanmestaruutta, mutta on luvannut palata myöhemmin Päijänteelle, jos Timonen menee voittojen määrässä hänen edelleen.

Timonen on lahtelainen kuljetusalan yrittäjä ja täyttää 17. maaliskuuta 40 vuotta. Vauhti on kuitenkin riittänyt edelleen hyvin kokemusta ja malttia vaativassa pitkäkestoisessa kilpailussa. Viime keväänä Timosen voittomarginaali oli runsaat kuusi minuuttia Sipoon Marko Laaksoseen. Laaksonen on kaksi ja puoli vuotta Timostakin kokeneempi.

Seitsemättä voittoaan Timonen ei halua pohdiskella 25.-27. maaliskuuta ajettavassa 76. Päijänteen ympäriajossa.

– Siitä on ihan turha puhua, kun nykyvauhdista ei ole itsellänikään mitään kuvaa, lahtelainen toppuuttelee.

Toisaalta kaikki tietävät, että Timonen lähtee Päitsille aina vain voitto mielessä. Kaikki muu on toissijasta.

– Olen ajanut kyllä ihan säännöllisesti elokuusta lähtien kuten aiempinakin vuosina, Timonen sanoo vaatimattomaan tapaansa.

Kolmella edelliskaudella Heikki Timosen kilpailukausi on päättynyt Päijänneajoon. Täyden SM-kauden lahtelainen ajoi viimeksi 2007, jolloin tuli kuudes Suomen mestaruus putkeen ja kaikkiaan seitsemäs SM-kulta.

Timonen kilpailee KTM:n 300-kuutiosella pyörällä. Uuteen kappaleeseen Timonen vaihtaa pyöränsä tänäkin vuonna helmikuussa.

Ennen Päitsiä lahtelainen ajaa 1-2 talvikilpailua.

– SM-kauden avaus Sysmässä (6.3.) voisi olla toinen ja lisäksi joku toinen kisa. Numminen (13.2.) ei käy, koska silloin olen matkoilla, Timonen suunnitteli.

Uusin numero