Timo Lahti yksi ennakkosuosikeista – 61. henkilökohtainen speedwayn SM-finaali Haapajärvellä

Kyseessä on uusintayritys, koska elokuun alkuun suunniteltu kilpailu jouduttiin sateen takia siirtämään myöhemmin ajettavaksi.

Siirtynyt kilpailupäivä on tuonut jonkin verran muutoksia kuljettajalistaan loukkaantumisten myötä. Aiemmin solisluuvamman vuoksi pois jäämään joutunut Juha Hautamäki on nyt mukana, kun taas vastaavasta vammasta kärsivä Kauko Nieminen tekee päätöksen osallistumisestaan vasta loppuviikosta.

Yksi suurista ennakkosuosikeista lauantain finaaliin on Timo Lahti. Vuoden 2012 henkilökohtainen Suomenmestari on joutunut jäämään pois kahdesta aiemmasta kotimaan huipennuksesta muiden kiireiden seurauksena.

Vuonna 2013 hän ajoi paikasta henkilökohtaiseen MM-sarjaan ja viime vuonna sarjaotteluiden ruuhka ulkomailla vei mahdollisuuden olla mukana. Aivan itsestäänselvyys Lahden mukaan saapuminen ensi lauantaille ei ole, kuten hän itse kertoo.

– Oma joukkue Tanskassa on menestynyt tällä kaudella erittäin hyvin ja olen itsekin päässyt siellä hyvään vauhtiin. Yksi meidän sarjaotteluista on nyt saanut uuden päivämäärän tulevalle perjantaille, ja olen siinä mukana ajamassa. Ottelusiirto ei nyt sinänsä ole mikään uusi juttu, mutta nyt perjantaina tämä kyseinen ottelu yritetään ajaa neljännen kerran. Aiemmin sade on siirtänyt sitä eteenpäin. Kun lasketaan vielä mukaan, että SM-finaali on nyt varapäivällä, niin siinä alkaa olla kertoimet kohdallaan, että tällaiseen tilanteeseen on päädytty.

Lahti ei kuitenkaan näe osallistumiselleen olevan mitään estettä.

– Pääsen Tanskasta lentämään aamulla Suomeen ja olen Helsingissä vähän ennen aamukymmentä. Kaverini on lentäjäkoulussa ja hänen kyydissään lennän sitten Pohjanmaalle pienkoneella. Siitä vielä lyhyt siirtymä autolla niin olen laskenut olevani ajoissa paikalla. Laskuvarjohyppyyn en suostu lähtemään vaikka niitäkin ihmiset harrastaa, en luota omaan laskeutumiseeni tässä vaiheessa tarpeeksi. Itse finaalin suhteen en laske itseäni ennakkosuosikkeihin, mutta jos pystyn oman suoritukseni tekemään, niin uskon omaavani hyvät mahdollisuudet lauantain kilpailussa.”

SM-kullan nuorten luokassa viidesti ja aikuisten puolella kerran voittanut Lahti arvostaa edelleen Suomen mestaruutta.

– Suomalaisia kun tässä olla niin kyllähän se Suomen mestaruus on se minkä haluan voittaa ja olla Suomen paras. Täältä on maailmalle ponnistettu ja täällä minut tunnetaan, joten totta kai haluan olla mukana.

Kuudesti henkilökohtaiseen Suomen mestaruuteen ajanut Seinäjoen Juha Hautamäki kuuluu hänkin finaalin ennakkosuosikkeihin. Haapajärvellä ajetuista finaaleista Hautamäellä on mestaruus vuodelta 2008 ja hopeaa vuodelta 2011.

Hautamäen valmistautuminen Porissa ajetussa SM-liigan ottelussa aiemmin viikolla jätti toivomisen varaa lauantaille.

– Kyllä se ajotauko näkyi, tuli ajovirheitä ja oli myös teknisiä ongelmia. Fyysisesti olen kuitenkin nyt kunnossa eikä se tuota ongelmia. Nyt laitetaan välipäivien aikana pyörät kuntoon ja sitten mennään lauantaina niin lujaa kuin vehkeistä irtoaa.
 

Uusin numero