Timo Heinonen pitää vireillä ajatusta Mika Aholan näköispatsaasta

– Asiasta on keskusteltu ja olen saanut sille hyväksynnän. Sanotaan näin, että minun tekisi mieli lähteä toteuttamaan hanketta ja nähdä sellainen näköispatsas, jossa on myös enduropyörä mukana. Mikahan ajoi koko uransa nimenomaan enduroa. Ja tuo patsas sijoittuisi tietenkin ehdottomasti Mikan kotikaupunkiin Hämeenlinnaan, toteaa Heinonen.

Heinonen tähdentää, että hanke etenee vielä tässä vaiheessa ajatuksen asteella. Rahoitus on iso kynnyskysymys.

– Kyse on kymmenistä tuhansista euroista, mutta kenties esimerkiksi moottoripyörävalmistajat saattaisivat olla kiinnostuneita asiasta, sanoo Heinonen.

Mika Aholan patsashanke on ollut esillä aiemminkin. Siitä tehtiin Hämeenlinnassa valtuustoaloite, joka ei kuitenkaan johtanut toteutumiseen asti. Hämeenlinnassa päädyttiin Mika Aholan muistolaattaan Pullerin alueella.

Heinonen nostaa keskusteluun mukaan myös kaikkien aikojen menestyneimmän enduromoottoripyöräilijän, pitkän uransa tähän kauteen päättäneen ja 13 henkilökohtaista maailmanmestaruutta saavuttaneen vantaalaisen Juha Salmisen.

Vantaalta löytyy Martinlaakson uimahallin ja lukion edustalla sijaitseva, F-ykkösten kaksinkertaisen maailmanmestarin Mika Häkkisen nimeä kantava aukio. Maisema on Häkkiselle tuttu nuoruusvuosilta.

– Tietenkin näissä asioissa pitää olla aina realisti ja ei Vantaa lähde välttämättä nimeämään Salmiselle esimerkiksi omaa aukiota Häkkisen malliin. Vaikea sanoa miten, mutta kyllä Juhan uraa pitää muistaa myös näissä merkeissä. Mahdollisesti sen voisi toteuttaa vaikkapa crossiradan yhteydessä, tuumii Heinonen.

– Paras innostaja lapsille ja nuorille tulla mukaan urheiluun on menestyvä esikuva ja Juha Salminen on juuri sellainen, painottaa Heinonen.

Uusin numero