Tiimipomo twiittasi karun kuvan kovien kolhujen kuskistaan

MotoGP-luokasta mittavan kokemuksen omaava ranskalaiskuljettaja De Puniet kaatui rajusti Superbiken MM-avausta edeltäneissä testeissä Phillip Islandilla, mutta monet ruhjeet ja kaksi murtunutta kylkiluuta eivät pitäneet miestä poissa radalta.

De Punietin yltäminen seitsemäneksi Australian MM-osakilpailun toisessa erässä oli todella kova juttu tätä taustaa vasten.

– Kova kaveri. Randyn suoritus oli urhoollinen. Hän ei ollut tosiaankaan siinä kunnossa, että ajaisi seitsemänneksi, mutta hän teki sen silti, sanoo Denning.

Suzukin MotoGP-luokan projektin parissa pitkää päivää viimeiset kaksi vuotta testikuljettajana painanut De Puniet kuittaa päällikön puheet.

– Se oli minulle karmea sunnuntai. Minulla oli paljon kipuja ja ensimmäinen erä (17:s) oli katastrofi. Kipua oli joka puolella kehoani ja sen lisäksi vielä käteni puutuivat (arm pump), jolloin oli lähes mahdotonta jarruttaa ja kiihdyttää. Olin huolissani fyysisestä kunnostani ennen toista kisaerää, mutta onneksi sain hyvän rytmin päälle ja päädyin seitsemänneksi.

– Nyt minulla on vajaa neljä viikkoa aikaa toipua seuraavaan, Thaimaassa ajettavaan osakilpailuun. Haluan kiittää tiimiäni ja tietenkin myös Clinica Mobilea siitä, että he mahdollistivat ajamiseni MM-avauksessa, toteaa De Puniet.

De Puniet odotti täksi kaudeksi pestiä paluun MotoGP-luokkaan tekevään Suzukin tehdastiimin, mutta toisin kävi. Ne kaksi paikkaa menivät espanjalaisille Aleix Espargarolle ja Maverick Vinalesille.

De Puniet on silti edelleen MotoGP-luokan tiimin kuvioissa mukana testikuljettajan roolissa.

Uusin numero