Tiimipomo: ”Mika puski Titosta mestarin”

– Kautta alusta alkaen hallinnut Tito (Esteve Rabat) saavutti tänään täysin ansaitusti maailmanmestaruuden, mutta Mikalle kuuluu myös kunnia siitä. Mika puski Titon mestariksi, luonnehtii Bartholemy.

– Tito ei olisi pystynyt tällaiseen dominointiin ilman, että kaliiberiltaan Mikan tasoinen kuljettaja puskee häntä koviin saavutuksiin viikonvaihteessa toiseen, jatkoi Bartholemy.

Bartholemy myönsi samalla, että hän säälii Kallion kohtaloa.

– Mutta Mikan työ on vielä kesken. Hän on ollut sarjassa kakkosena koko kauden ja sillä sijalla haluamme nähdä hänet myös Valencian jälkeen.

Van der Straten säestää Bartholemya.

– Olen erittäin ylpeä tiimistäni ja sen saavutuksista. Enkä suinkaan yksinomaan vain Titon, vaan myös Mikan ansiosta. Mikan tavoite on saavuttaa tiimillemme myös mitaleiden muodossa kaksoisvoitto kauden päätöskisassa Valenciassa.

Juhlakalu Rabat oli luonnollisesti melkoisessa pyörityksessä Sepangin helteisellä ratavarikolla. Ja yhä kuumempana juhlat sen kuin vain jatkuivat.

– Olen niin onnellinen! En löydä sanoja kuvaillakseni tunteitani, sopersi mestari.

Rabat ja Kallio jatkavat molemmat ensi kaudella Moto2-luokassa. Rabat pysyy Marc VDS:n riveissä Kallion siirtyessä niin ikään Kalex-pyörillä kilpailevaan Iltaltrans-tiimiin.

* Esteve ”Tito” Rabat
25.5.1989
Barcelona, Espanja
Ensimmäinen GP: Valencia 2005, 125cc
Ensimmäinen paalupaikka: Jerez 2013, Moto2
Ensimmäinen podiumsijoitus: Kiina 2007, 125cc
Ensimmäinen voitto: Jerez 2013, Moto2
GP-startit: 143
Voittoja: 10
Podiumsijoitukset: 25
Paalupaikat: 12
Mailmanmestaruudet:  Moto2 (2014)

Uusin numero