Tiimipäällikkö Terrell Thien kehuu Niklas Ajon korkeaa työmoraalia


KTM:n tehdaspyörän kanssa nopeasti sinuiksi päässyt Ajo, 17, on ajanut Valencian ja Jerezin virallisilla testijaksoilla miltei poikkeuksetta seitsemän nopeimman nippuun yli 30 kuljettajan joukossa.

– Ajon työmoraali on korkealla. Niklas on erittäin sitoutunut tähän projektiin ja hän tekee lujasti töitä tavoitteiden eteen. Olen tyytyväinen, sanoo TT Motion Events Racing-tiimin saksalainen päällikkö.

”Ovet ovat avoinna
hyviin sijoituksiin”

Ajo nousi ensimmäisellä täysipainoisella MM-kaudellaan parhaimmillaan kahdeksanneksi Valencian päätösosakilpailussa ja silloisessa 125-kuutioisten luokassa.

Toisen kautensa Ajon tiimipäällikkönä käynnistänyt Thien luottaa, että sama, nousujohteinen suuntaus jatkuu uudessa luokassa, jonka historiallinen avauskilpailu odottaa vuoroaan 8. huhtikuuta Losailin radan valonheittimien loisteessa Qatarissa.

– Ajolla on yhden kisan verran kokemusta Losailin radasta ja hänellä on kaikki mahdollisuudet sijoittua siellä kympin joukkoon kilpailukykynsä jo osoittaneella KTM-pyörällä. Ovet ovat alkavalla kaudella avoinna kovempiinkin sijoituksiin, mutta pitää muistaa, että nuorukainen käy edelleen läpi eräänlaista opetteluvaihetta, Thien toteaa.

– Niklaksen ympärille pitemmällä tähtäimellä rakennettu projekti on kaiken kaikkeaan hyvällä mallilla. Olen iloinen ja ylpeä saadessani olla mukana siinä, jatkaa Thien.

MM-kenraali Jerezissä

Moto3-luokan kolmas ja samalla viimeinen virallinen testijakso ajetaan Jerezin radalla Espanjassa 19.-21. maaliskuuta.

Ajo ei löytänyt vielä viimeksi Jerezissä aivan yhtä hyvää tuntumaa ajamiseen ja pyörään kuin Valenciassa, joten siinäkin mielessä toinen kolmen päivän mittainen urakka andalusialaisradalla sopii mainiosti hänen ja tiimin suunnitelmiin.

– Niklas jäi Jerezissä suunniteltua vähemmille kierroksille. Se tilanne on nyt tarkoitus korjata ja olemme valmistautuneet huolella talliyhdistys IRTA:n viimeiseen testijaksoon. Säädämme pyörän askel askeleelta sellaiseksi, että se tarjoaa hänelle luottamuksen ajaa kovia kierrosaikoja myös Jerezissä, lupaa Thien.

Edellisistä testeistä on vierähtänyt aikaa reilut kolme viikkoa.

– Niklas on harjoitellut ahkerasti koko ajan. Hän vietti koulunsa hiihtoloman aikoihin viisi päivää Barcelonassa tiimimme kanssa pitäen ajotuntumaa yllä muun muassa treenaten supermotolla, kertoo Thien.

Uusin numero