Tiimipäällikkö Terrel Thien ylistää Niklas Ajoa

Niklas Ajo kiersi viime vuonna ensimmäistä kertaa koko MotoGP-sarjan TT Motion Events Racing –tiimin 125-kuutioisella Aprilialla. Satapiikit ovat historiaa, mutta nuorukainen jatkaa tutussa tiimissä työkalunaan KTM:n Moto3-luokan tehdaspyörä. Saksalaisen TT Motion Events Racing –tiimin päällikkö Terren Thien ylistää Ajoa vuolaasti.

– Sopimus Niklaksen kanssa syntyi varsin kivuttomasti. On hienoa työskennellä määrätietoisen ja omistautuneen nuoren kuljettajan kanssa, Thien kertoo.

Thien ei halua asettaa Ajolle turhia paineita, mutta kertoo odottavansa sijoituksia kympin sakissa.

– Niklaksella on kaikki ominaisuudet, joita hyvältä kilpamoottoripyöräilijältä vaaditaan. Hän on todella nopea ja ehdottomasti yksi lupaavimmista kuljettajista. Hänen tarvitsee vain saada lisää kokemusta ja oppia pitämään päänsä kylmänä – ja pääsemään maaliin! Thien summaa.

Niklaksen ensimmäinen täysi kausi MotoGP 125 –luokassa oli haastava. Varsinkin loppukausi oli kaatumisten värittämä, eikä loukkaantumisiltakaan vältytty. Ajo kuitenkin muistelee viime vuotta positiivisessa valossa.

– Oppia tuli paljon, myös kantapään kautta. Kausi oli kuitenkin nousujohteinen, joten tyytyväinen voi olla. Vaikka loppukausi olikin aika vaikea, kauden päätöskisassa Valenciassa nappaamani uran paras sijoitus oli hieno sinetti vuodelle.

Ajo on tyytyväinen voidessaan jatkaa tutussa tiimissä. Tutut ihmiset ja toimintatavat helpottavat uuteen kauteen lähtemistä. Suuri muutos sen sijaan on 125-kuutioisen kaksitahtisen vaihtuminen nelitahtiseen KTM:n Moto3-pyörään.

– Ensimmäiset testit ovat aika jännittäviä. Pyörää on vaikea arvioida, koska sitä ei ole vielä päässyt testaamaan. Mutta tilanne on kaikille sama. Minulla on kuitenkin vahva luotto KTM:n osaamiseen, Ajo kertoo.

KTM:n vahvasta osaamisesta huolimatta kokonaan uusi luokka asettaa uusia teknisiä haasteita ja täysin uudenlainen tekniikka saattaa tarkoittaa projektille alkukankeuksia. Ajo kuitenkin uskoo KTM:n olevan tehokas mahdollisten ongelmien ratkaisemisessa ja odottaa ensi kuun alun testejä innolla.

Mitä mieltä Niklaksen sopimuksesta on isä Aki Ajo?

– Tietenkin olen innoissani Niklaksen ensi kauden kuviosta. Yritän kuitenkin pysyä enemmän taustalla, koska kilpa-ajoon liittyy asioita, jotka vain on opittava itse, Aki Ajo toteaa.

Uusin numero