Tiimipäällikkö Pyrhönen operoidun Watersin loukkaantumisesta: ”Erittäin huonoa onnea”

Motocrossin MXGP-luokan MM-pisteissä seitsemäntenä olevalta Watersilta murtuivat keskiviikon rytäkässä oikean jalan sääri- ja pohjeluu sekä oikea solisluu. Hänellä on todettu lisäksi myös pieni murtuma oikeassa lonkassa. Murtumat ovat niin sanotusti siistejä.

Waters, 23, operoitiin keskiviikkoiltana Eindhovenin University-sairaalassa, jossa ollaan erikoistuneita urheiluortopediaan.

Watersilla arvioidaan olevan edessään noin kolmen kuukauden  mittainen toipilasjakso, ennen kuin hän pystyy palaamaan radoille. Suomen MM-osakilpailu ajetaan Pyrhösen kotikaupungissa Hyvinkäällä 13. heinäkuuta.

– Tämä on ollut erittäin valitettava päivä. Toddilla oli erittäin huonoa onnea. Mutta tämä on nyt fakta, joka meidän on hyväksyttävä ja keskittyvä hänen toipumiseensa, toteaa Pyrhönen.

Pyrhönen odottaa, että Waters palaa radoille lääkärin antamaa arviota aiemmin.

– Todd on vahva ja positiivinen persoona. Olen varma, että hän palaa odotettua aikaisemmin. Onnettomuus oli todella harmi, sillä se ei ollut hänen vikansa.

– Todd on ajanut hyvin parantaen suoritustaan koko ajan. Tiimi on täysin hänen takanaan tänä haastavana aikana, painottaa Pyrhönen.

IceOne-tiimi hakee Watersille arvatenkin korvaavaa kuljettajaa jo seuraavaan MM-osakilpailuun, joka ajetaan 3.-4. toukokuuta Valkenswaardin radalla Hollannissa.

Itävaltalainen Pascal Rauchenecker on jo ehtinyt kilpailla tiimin väreissä tuuratessaan sormivammasta kärsinyttä eteläafrikkalaista ex-maailmanmestari Tyla Rattrayta Thaimaan ja Brasilian osakilpailuissa.

Eerselin rytäkässä mukana ollut ja oikeaa rannettaan poteva saksalaiskuljettaja Max Nagl on antanut julkisuuteen lausunnon, jonka mukaan kohtalokkaan hyppyrin alastulossa olivat ensin kaatuneet hollantilainen Mike Kras ja "amatöörikuljettaja". Sen jälkeen hän itse osui samaan kasaan, johon Waters viimeisenä päätyi.

Uusin numero