Tiimimanageri hehkuttaa Johann Zarcoa: ”Hän on kuin Andrea Dovizioso”

Coulon on nähnyt paljon huippukuljettajia vuosien aikana, hän on ollut mukana siitä asti, kun Tech 3 siirtyi kuninkuusluokkaan 2001 – ja jo ennen sitä.

Hän näki Dovizioson tiimissä 2012. Nyt hän on ollut avainroolissa Zarcon upean debyyttikauden rakentamisessa.

”Johann Zarco pystyy kertomaan pyörän mielenliikkeistä erityisen tarkasti. Teemme tiimissä tarkan suunnitelman ennen jokaista kilpailuviikonloppua radasta riippuen. Käymme läpi erilaisia vaihtoehtoja ja kokeilemme niitä hiukan harjoituksissa, minkä jälkeen päätökset tehdään. Zarco arvostaa suuresti tätä toimintatapaa. Vaikka pyörä ei olisi paras mahdollinen, hän pystyy silti ajamaan hyviä kierrosaikoja”, Coulon sanoo Crash.netille.

”Kun sanomme hänelle, että pitää ajaa neljä kierrosta, hän ajaa neljä. Moni kuljettaja pyytää aina enemmän kierroksia, mitä olemme suunnitelleet. Tilanne on hyvin samanlainen kuin Dovin kanssa vuonna 2012. Dovin ja Johannin ajatusmaailma on hyvin samanlainen.”

Coulon pitää Zarcon tavasta ajatella kilpailujen aikana.

”Hänellä on kova kokemus Moto2:sta ja kärkitaisteluista siellä. Hän on kertonut minulle usein tunteneensa kilpailussa, että muut ovat nopeampia, mutta silti hän on pyrkinyt kontrolloimaan tilannetta ja pitämään muut kurissa. Hän sanoo haluavansa ohittaa heti kuljettajan, joka on juuri ohittanut hänet”, Coulon kertoo.

“Johann tietää, että jos muita ei pysty kontrolloimaan kilpailun alussa, ei heitä pysty kilpailun lopussakaan. Se on tiedostettava, niin pystyy paremmin hallitsemaan tilanteen. Mutta se on helpommin sanottu kuin tehty, on ihan eri asia pystyä toteuttmaan se käytännössä. Mutta Johann pystyy siihen ihmeen usein”, Coulon kertoo.
 

Uusin numero