Tiimi unohti ilmoittaa Tarkkalan Italiaan – Bella vaihtuu Parolaan

– Puhuin tiimilleni jo tammikuussa siitä, että haluaisin ajaa tuon Bellan kilpailun. Myöhemmin kävi kuitenkin ilmi, että tiimini oli unohtanut ilmoittaa minut määräaikaan mennessä. Bellan starttilistoilla oli sitten siinä vaiheessa jo täyttä, kun asiaa tiedusteltiin. Italian mestikseen pitää ilmoittautua jo kuukautta aikaisemmin, kun yleisempi käytäntö on kaksi viikkoa, toteaa Tarkkala.

Loppilainen Tarkkala, 29, ei jäänyt kuitenkaan toiminnan miehenä surkuttelemaan kohtaloaan. Korvaava kilpailu löytyi kotikulmilta, eli Parolasta.

– Ajan Panssari cross country-kisan 28. huhtikuuta Parolassa, vahvistaa Tarkkala.

Firenzen testijakso
saa vielä odottaa

Tarkkala on harjoitellut MM-sarjan Chilessä ja Argentiinassa avanneen Etelä-Amerikan kiertueen jälkeen Suomessa.

Argentiinan aikoihin ja reilu kaksi viikkoa sitten ajatuksissa siintänyt testijakso Firenzessä ei ollut sittenkään vielä kypsä toteutettavaksi.

– Emme ole saaneet pyörään vielä niitä uusia juttuja, joita Firenzessä oli alun perin tarkoitus testata. Nyt näyttää siltä, että tältä osin mennään vielä Espanjan ja Portugalin MM-osakilpailujen yli, kertoo Tarkkala yksityiskohtia mainitsematta.

– Nämä varovasti jo Chileen odotetut uudet kamat ovat tietenkin tervetulleita, mutta kyllähän pyörä pelaa jo nyt hyvin. Itsestä on vain puristettava lisää, muotoilee Tarkkala.

Argentiina tarjosi
esimakua paremmasta

 
Tarkkala on E3-luokan MM-pisteissä kuudentena Chilen Talcan ja Argentiinan San Juanin jäljiltä. Neljän kisapäivän saldo on sijoituksellisesti varsin tasainen: 7-6-7-5.

– Tuli tehtyä koko ajan virheitä ja eihän tuo Etelä-Amerikan kiertue ollut tuloksellisesti kummoinenkaan. Kyllä minun pitää pystyä pistämään ainakin pari pykälää paremmaksi. Eipä silti, Argentiinan jälkimmäisen kisapäivän loppupuolen ajat olivat jo ihan hyviä.

Ranskalainen Christophe Nambotin on hallinnut ison luokan tapahtumia mestarillisesti KTM:llään. Hän on vienyt nimiinsä kaikki kisapäivät. Nambotinin ja Tarkkalan väliin pisteissä ovat kiilanneet britti David Knight KTM:llä, TM:n virolainen Aigar Leok, sekä Husabergilla kilpailevat ruotsalainen Joakim Ljunggren ja espanjalainen Oriol Mena.

– Nambotin on mennyt menojaan, mutta hänen jälkeen oikeastaan kaikki alkaa olla mahdollista. Leok on tullut uutena kuskina mukaan tähän kokeneeseen nippuun. Leokin vauhti on saattanut hieman yllättää, mutta ei minua. Havaitsin jo talvikauden treeneissä hänen nopeutensa, kertoo Tarkkala.

MM-sarja jatkuu toukokuun ensimmäisenä viikonvaihteena Espanjan Munitibarissa, josta matka jatkuu välittömästi Portugalin Torres Vedrasiin.

– Ovathan ne taas jo tutumpia seutuja. En ole kilpaillut koskaan ennen Munitibarissa, mutta niillä kulmilla kylläkin. Vaikea sanoa, soveltuvatko Espanjan ja Portugalin maastot minulle Chileä ja Argentiinaa paremmin. Minulle on loppujen lopuksi aika sama, millaisella alustalla ajetaan. Ja se pätee tienkin kaikkiin kärkikuljettajiin, tähdentää myös SM-sarjan kesäkisat urakoiva Tarkkala.
 

Uusin numero