“The Maniac Joe” Iannone ei kainostele MotoGP:n keltanokkana

Iannone tulitti torstaina Madonna di Campiglion Wroom-mediatapahtumassa surutta ja täydeltä laidalta lumipalloilla Ducati Corsen isoa päällikköä Bernhard Gobmeieria siinä vaiheessa, kun ”punaisista” vuorostaan Ferrarin Fernando Alonso ja Felipe Massa häärivät huomion keskipisteenä korkealla Dolomiiteilla.

Gobmeierilta vähintäänkin samalla mitalla takaisin saaneen Iannonen ilakoinnilta eivät välttyneet myöskään Pramac-kaveri Ben Spies kuin tehtaan tiimin Nicky Hayden ja Andrea Doviziosokaan.

Epäilemättä, kosto elää – noin kuvainnollisesti.

”Painetaan pää alas
ja pidetään hauskaa!”

Kokeneemmat Hayden, Dovizioso ja Spies kouluttavat 23-vuotiasta keltanokkaa taatusti radalla, mutta viime kaudella Moto2-luokan MM-pisteissä kolmanneksi sijoittunut Iannone ei ota siitä paineita.

Niin, eikä aio sietää sitä pitempään. Ei siksikään, että onnistuessaan hän nousee tehtaan tiimin riveihin kaudella 2014 Haydenin tilalle. Porkkana on olemassa, vaikka siitä ei julkisesti ole sen suuremmin huudeltukaan.

– Minulla, kuten muillakin Ducati-kuljettajilla on alkamassa uusi seikkailu. Toivon, että saavutan mahdollisimman nopeasti hyvän vauhdin ja sittenhän sitä aletaan pitää hauskaa! Ei muuta kuin painetaan pää alas heti Sepangin testeissä helmikuun alkupuolella, tuikkaa “The Maniac Joe” tavoilleen uskollisesti.

Iannone myöntää, että häntä odottaa uuden seikkailun myötä myös melkoinen hyppy tuntemattomaan. Siitäkin huolimatta, että hän pääsi testaamaan Ducatia jo viime kauden aikana.

Tuo Mugellon sessio vakuutti Ducatin, joka ei päättänyt tarjota ainakaan vielä vastaavaa tilaisuutta samoihin testeihin osallistuneelle Scott Reddingille. Redding jatkaa näin ollen Moto2:ssa Mika Kallion Marc VDS-tiimikaverina.

– Myönnetään: en tiedä paljoakaan pyörästä. Sanotaan näin, että minulla ei ole toiveita eikä toisaalta pelkojakaan sen suhteen. Olen luottavainen ja haluan päästä pian radalle kokeilemaan sitä, Iannone viittasi tiistaina julkistetun Desmosedici GP13:n puoleen.

Rossin keltaisesta jäi Ducatilla
jäljelle vain Iannonen numero

– Olen kokenut tämän Wroom-tapahtuman luonteeltaan loistavana. Tämä viikko rohkaisee entisestään lähtemään alkavaan kauteen. Tunnen olevani osa suurta Ducati-perhettä, jossa vallitsee upea tunnelma ja yhteishenki. Tästä porukasta huokuu motivaatio, hehkutti Iannone silmät säihkyen.

Yamahalle palanneen Valentino Rossin aikakaudesta ei ole GP13-pyörien värityksessä jäljellä keltaista kuin enää Iannonen kilpailunumeron 29 osalta. Merkitseekö se eleenä kunnianosoitusta lajin legendaa ja maanmiestä kohtaan?

– Kysy tuota mieluummin Doviziosolta. Hän on se, joka otti Valentinon paikan Ducatilla, kierteli Iannone vältellen puhumasta sen enempää Rossista.

* Kuvassa Andrea Iannone ja Ducati Corsen päällikkö Bernhard Gobmeier. Kuva: Ducati Corse Press
 

Uusin numero