”Texas Tornado” paljastui Yamahan MotoGP-tiimin tarkoin varjelluksi salaisuudeksi

Kisakuskit Jorge Lorenzo ja Valentino Rossi kaipaavat tältä osin pikaista apua ja sitä onkin jo hälytetty haalarihommiin varsin tutun herran hahmossa.

MotoGP-luokassa kaudet 2003-2014 kilpaillut, sekä Yamahan tehdastiimissä myös Rossin rinnalla ajanut yhdysvaltalainen Colin ”Texas Tornado” Edwards on vastannut omiensa kutsuun ja Yamahalta tulleeseen tarjoukseen.

Yamaha on pestannut Edwardsin, 41, testikuljettajakseen kehittääkseen akilleen kantapäätä, eli tällä kaudelle kaikille kuninkuusluokan kuljettajille tulevaa yhtenäistä moottorinohjausjärjestelmää – ja nimenomaan ainoastaan sitä.

Yamahalla on pidetty suut visusti ja onnistuneesti supussa Edwardsin pestistä. Edwards on näet ehtinyt jo ajaa kaksi testipäivää, kun hän kiersi 13.-14. tammikuuta Sepangin rataa Malesiassa.

Edwardsin keikkahommat jatkuvat varmuudella ainakin MM-sarjan kynnykselle asti. Texas Tornadon jatko-ohjelmaan sisältyy yhteensä neljä testipäivää sarjan perinteisesti avaavalla estradilla, eli Losailin aavikkoradalla Qatarissa.

Edwardsin ajopäivät ajoittuvat ennen ja jälkeen MotoGP-luokan samalla radalle maaliskuussa sijoittuvaa talvikauden viimeistä virallista testijaksoa.

Uusin numero