Tero Karhunen: MT-09 Tracerista tulee tämän vuoden hitti

Yamaha on esillä MP 15 Moottoripyöränäyttelyssä Yamaha Center Vantaan, Kuopion ja Tampereen yhteisosastolla. Uutuuksientäyteisellä osastolla kävi tiivis pöhinä koko perjantaipäivän ajan.
 
– Esillä ovat kaikki kauden uutuudet YZF-R3:a, jonka kokoonpano alkoi itse asiassa tällä viikolla, lukuun ottamatta. Esimerkiksi YZF-R1 lennätettiin erikseen Suomeen messuja varten, Karhunen kertoo.

YZF-R1:n lennättäminen paikalle kannatti, sillä pyörän ympärillä oli koko päivän ajan tiivis ihmismuuri.

– Vaikka sitä ei Suomeen monia kappaleita myydäkään, ei käy kieltäminen, että YZF-R1 on tärkeä malli jo sen herättämän kiinnostuksen vuoksi. Lisäksi se sisältää paljon uutta hienoa tekniikkaa; näyttelypyörään on asennettu Race Kit, jonka säätömahdollisuuksia esitellään tabletilla, Karhunen kertoo.

Viime kaudelle esitellyt MT-sarjan pyörät otettiin Suomessa hyvin vastaan, ja ne löytyivätkin myyntitilaston kärkipäästä. Nyt mallisarja laajenee edelleen uusilla MT-07 ja MT-09 –versioilla. Karhusella on vakaa näkemys MT-mallien suosion syistä.

– Kaikki MT-sarjan pyörät ovat hinta/laatusuhteeltaan erinomaisia. Lisäksi on hienoa, että monesti niin konservatiiviset japanilaiset ovat ottaneet hieman rajumman lähestymistavan. Koko MT-sarjaa leimaa villi meininki, jonka luomisessa keskeinen osa on moottorilla. Onhan kyseessä kuitenkin moottoripyörä, moottori tulee ensin, pyörä vasta sen jälkeen, Karhunen veistelee esimerkin Yamahan onnistuneesta fokusoinnista.

– Uskon, että tämän vuoden kovin juttu tulee olemaan MT-09 Tracer. Siinä on MT-sarjan rähinää kohtuuhintaisessa, mutta monikäyttöisessä ja myös matkailuun sopivassa paketissa, Karhunen ennakoi ja kertoo mallin tehneen jo hyvin kauppansa. 

– Alkuvuoden tilauksia katsoessa vaikuttaa siltä, että olemme kesään mennessä täyttäneen tämän vuoden kiintiömme, Karhunen kertoo, joten uutta Yamahaa halajavien kannattaa realisoida haaveensa, ennen kuin on liian myöhäistä.

Uusin numero