”Teräsmies” Lorenzo lähtee kisaan

Pisteissä toisena oleva Lorenzo teki uskomattomastomasta totta sen jälkeen, kun hän oli läpäissyt lääkärintarkastuksen harmaana lauantaiaamuna Assenissa.

Lorenzo tuli ja ajoi hammasta purren warm up-sessiossa 11 kierrosta. Ensimmäiselle sektorille pohja-aikoja takoneen espanjalaisen nopein kierros kulki ajassa 1.36,517, joka toi tullessaan kahdeksannen sijan 0,714 sekuntia kärkeen karauttaneen tallikaveri Valentino Rossin takana.

Urotyö riitti vakuuttamaan Lorenzon, lääkintähenkilökunnan ja Yamahan siitä, että mies on valmis starttaamaan Suomen aikaa klo 16 käynnistyvään 26 kierroksen kilpailuun. Lorenzon lähtöruutu on 12.

– Olen täällä ja olen tullut tänne kilpailemaan, julisti Lorenzo.

– Tunsin warm up’in ensimmäisillä kierroksilla paljon kipua varsinkin kiihdytyksissä, jolloin pyörästä pitää olla todella vahva ote. Ajattelin, annanko periksi vain jatkanko. Onneksi päätin jatkaa ja kipukin alkoi hieman hellittää, kuvaili Lorenzo.

Kilpailusta tavoitteena
vähintään viisi pistettä

Lorenzo toki myöntää, että kilpailu on aivan oma lukunsa.

– Kisassa tulee olemaan ongelmia varsinkin jarrutuksissa, koska olkapää on voimaton. Olen kuitenkin päättänyt kilpailla, vahvisti Lorenzo.

– Se olisi jo pieni voitto minulle, jos saavutan maalin kisassa. Haluaisin kuitenkin saavuttaa vähintään viisi pistettä tai ehkä enemmänkin. Katsotaan sitten kisan loppupuolella, kannattiko tähän ryhtyä.

Lorenzo saapui Asseniin kaksi peräkkäistä, Mugellossa ja Barcelonassa viimeisteltyä voittoa vyöllään. Hondan Dani Pedrosa johtaa sarjaa seitsemän pisteen erolla Lorenzoon.
 

Uusin numero