Tech 3:n pomo paljastaa kolmivuotisen KTM-diilin

MotoGP.comin mukaan on varmaa, että uusi partneri on juuri Mika Kallion KTM.

”Viime kauden lopussa Johann Zarco oli sadekelillä podiumilla Malesissa, Valencian kuivan kelin kilpailussa hän taisteli voitosta. Me kaikki odotimme, että Yamaha tekisi tälle kaudelle enemmän tukeakseen Johannia kuten Honda tukee satelliittitiiminsä Cal Crutchlowia ja Ducati Danilo Petruccia. Mutta niin ei ole tapahtunut”, Poncharal tilittää.

”Satelliittitiimit haluavat aina hiukan enemmän ollakseen lähempänä kärkeä, lähempänä tehdaskuljettajia.  Uudet tekniset säännöt ovatkin auttaneet tässä. Mutta ainahan sitä haluaisi myös ne kaikkein parhaat palat itselleen.”

20 vuoden yhteistyö Yamahan kanssa on tuonut paljon positiivista, mutta Poncharalin mukaan joskus on aika muutoksille.

”On vain hyvä, että tulee uusia tuoreita haasteita ja mahdollisuuksia. Ei saa jäädä liiaksi mukavuusalueelleen. En väitä, että olisimme olleet unessa, mutta tämä muutos on jotakin, joka todella herättää meidät ja tunnen itseni heti kymmenen vuotta nuoremmaksi”, Poncharal kertoo.

”Olen tavannut ihmisiä, jotka antavat minulle energiaa, ovat intohimoisia ja haluavat todella tehdä töitä kanssamme parhaansa mukaan – sellaista on vain ihan pakko lähteä kokeilemaan. Koko tiimini on samaa mieltä. Pelkäsin hieman, etteivät kaikki olisi, mutta tuli todella hyvä fiilis, kun kaikki sanoivat, että hyvä homma, lähdetään mukaan.”

Virallista vahvistusta KTM-diilille ei ole vielä tullut, mutta Poncharalin kommentit vahvistavat asian käytännössä.

”Voin kertoa, että asia julkistetaan hyvin pian. Sopimus kattaa kaudet 2019-2021 ja se tarjoaa meille kaikkein uusimmat pyörät tältä valmistajalta. Joka vuosi tällä valmistajalla tulee olemaan neljä täysin samanlaista pyörää, ja kaksi niistä on meidän. Ja se on juuri sitä, mistä olemme aina haaveilleet ja mitä todellakin haluamme.”

Vaihtoehtoja ei monta siis ole, sillä KTM:n lisäksi vain Aprilia ja Suzuki ajavat tulevalla kaudella kahdella pyörällä, muilla on jo satelliittitiiminsä. Poncharal vahvistaa asian rivien välistä.

”Tämä valmistaja on mukana niin MotoGP:ssä, Moto2:ssa kuin Moto3:ssakin, mikä mahdollistaa meille nuorien kuljettajien kehittämisen myös pienemmissä luokissa.”

Kolmikosta KTM on ainoa, joka on mukana kaikissa luokissa.

”Olemme saaneet Yamahalta vuoden vanhat pyörät. Vaikka se oli ihan hyvä, mutta kun pääset tietylle tasolle, haluat aina enemmän. Jotakin sellaista, mikä on tehty varta vasten sinulle. Ja tähän tarvitaan tehtaan täysi tuki, minkä me nyt tulemme saamaan”, Poncharal sanoo.

Tech 3 tai KTM eivät ole vahvistaneet kauden 2019 kuljettajiaan. Johann Zarco on varmasti haluttu mies kaikissa tehdastiimeissä. Mutta onko KTM:n tehdastuki riittävä pitämään ranskalaistähden Tech 3:lla?

”Olen aina sanonut, että tässä maailmassa on jotakin pahasti vikaa, jos Johann Zarco ei saa tehdassopimusta. Hän jos kuka on sen ansainnut. Yamahalle hän ei tule menemään, se on mielestäni selvä. Hän varmasti haaveili, että Maverick Vinales lähtisi muualle tai Valentino Rossi päättäisi lopettaa, mutta niin ei ole käymässä, vaikka Rossin sopimusta ei olekaan vielä julkistettu. ”

”Johann katsoo nyt managerinsa kanssa kaikkia mahdollisuuksia, ja hän tietää meidän tilanteemme. Meille olisi unelma, jos hän jäisi tiimiin. Mutta pitää nyt katsoa rauhassa, mitä vaihtoehtoja hänellä on ja mikä on lopullinen päätös.”
 

Uusin numero