Team Ykkös-mp:llä mallikas kauden avaus Kangasalla

Kilpailu ajettiin pienessä pakkasessa, joten olosuhteet oliva kuljettajien kannalta lähes parhaat mahdolliset.

Kaudelle 2013 tulleiden luokkamuutosten vuoksi 125-kuutioisten luokassa ajanut Toni Holopainen vaihtoi U20-luokkaan. Luokka on tarkoitettu alle 20-vuotiaille, alle 125-kuutioisilla pyörillä kilpaileville nuorille kuljettajille.

Ensimmäinen SM-osakilpailu alkoi Holopaiselta hienosti ja ensimmäisellä erikoiskokeella hän ajoi luokkansa neljänneksi. Päivän puolessa välissä Holopaine nousi kolmannelle sijalle, vaikka pieni vatsakramppi haittasikin ajoa.

Loppupäivä sujui kuitenkin hienosti ja kun ennen viimeistä erikoiskoetta edellä olleelle kilpakumppanille sattui harmillinen tekninen vika, nousi Holopainen lopulta toiselle sijalle.

Team Ykkös-mp:n tukemista kuljettajista samassa luokassa ajava Oulun moottorikerhon Lari Nurmi yllätti myös hienosti, ollen maalissa luokan kolmas.

A3-luokassa KTM 300EXC:llä ajava Kjell Söderström, ajoi tasaisesti koko päivän. Aamun ensimmäisellä erikoiskokeella ”Källi” oli vielä hiukan uninen, mutta sen jälkeen ajo alkoi kulkea ja sijoitukset erikoiskokeilla olivat tasaisesti viidennen ja yhdeksännen välillä.

Viime aikoina pienistä keskittymisvaikeuksista kärsinyt Söderström joutui kilpailupäivän aikanakin miettimään ratkaisua, että saisi pidettyä keskittymisen kasassa, eikä kilpailu menisi aivan ajeluksi.

Loppupäivä meni aivan mukavasti ja tuloksena oli isoimman luokan seitsemänneksi korkeimmat SM-pisteet.

* Kuvat: Team Ykkös-mp
 

Uusin numero