Team Aprilia Finland puolella miehityksellä Turun Superlauantaissa

Kouvolan kilpailun jäljiltä tiimin rivit olivat entistä harvemmat, kun Toni Halttunen ei pohjeluun murtuman takia kyennyt ajamaan Turussa. Ari Åstedt luutuu vielä kovaa vauhtia kevään ”lipoista” eikä hänkään voinut osallistua Turun kilpailuun.

Näin tiimiä edustivat Turussa Sami Örn ja J-P Purtilo. Åstedt oli kyynärsauvoineen piiskamassa Örniä ja Purtiloa kohti huippuvauhtia!

Kilpailun erikoisuutena nähtiin yhdistetty 15+15min harjoitus ja aika-ajo. Vastaavaa ei muissa kilpailuissa ennen ollut, eikä toivottavasti ei tulla enää muualla näkemäänkään.

Örniltä aika-ajo sujui kohtalaisesti hänen ajaessaan neljänneksi nopeimman ajan ja paikka eturivistä oli hankittu. Purtilon aika-ajo meni pilalle viime vuonna saadun Turun kirouksen johdosta. Harjoitusten kolmannella kierroksella kisapyörän tulpat sanoivat sopimuksensa irti ja aika-ajo oli siinä, ei aikaa ja viimeinen ruutu kisaeriin.

Ensimmäinen erä saatin käyntiin ilman suurempia kolareita, vaikka Ronni Peura valitsi lähdön jälkeiseen mutkaan hieman omintakaisen ajolinjan ja Örn joutui tekemään erinnäisiä väistöliikkeitä välttääkseen yhteenajon. Tiukan kilvanajon päätteeksi maalin saavuttiin Ronni Peuran johdolla, jonka jälkeen tulivat Joonas Lamminen, Jesse Seppänen ja Sami Örn.

J-P Purtilo taisteli itsensä avauserän seitsemänneksi. Hommaa ei helpottanut yhtään harjoitusten ja aika-ajon väliin jääminen ja Aprilian sammuttaminen ensimmäisellä kierroksella hiekkaosuudelle, jolloin muut pääsivät karkumatkalle.

Erien välillä Turussa ei ollut kuin kolme tuntia peukaloiden pyörittelyä ja ajofiiliksen ylläpitoa. Olihan erien väillä tosin supercrossia, mutta silti tauot olivat uuvuttavan pitkiä ja päivä venyi pitkäksi.

Toinen erä saatiin käyntiin ajallaan ja ilman kolarointeja. Apriliakuskit saivat molemmat huonon lähdön ja olivat toiseen mutkaan mennessä letkan hännillä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Aprilia kuljettajat olivat jo raivanneet tiensä sijoille 4 ja 6. Sami Örn piti pitkään hallussa neljättä sijaa, kunnes Petri Honkanen ohitti hänet erän loppupuolella. Purtilon kohtaloksi koitui jälleen Turun kirous ja hän joutui keskeyttämään kuudennelta sijalta kaaduttuaan ja siinä samassa shifterin katkaisija hajosi, joka katkaisi pyörän sytytyksen.

Seuraava kilpailu ajetaan Oulussa Iinatin kartingradalla heinäkuun lopussa 28-29.7

Open-luokan epävirallinen pistetilanne kahden ajetun kilpailun jälkeen:

1. Ronni Peura, TervasMK, Kawasaki 95
2. Joonas Lamminen, KarMK, Kawasaki 75
3. Sami Örn, HyMK, Aprilia 72
4. Petri Honkanen, HeMK, Aprilia 64
5. Jukka-Pekka Purtilo, MMK, Aprilia 53
6. Jani Karttiala, IMK, KTM 52
7. Perttu Martikainen, LrMP, Honda 51
8. Eetu Ihalainen, KonnMK/UA, Yamaha 51
9. Jyri Paunonen, IMK, Honda 43
10. Jani Puustinen, EMK, Aprilia 43
11. Jesse Seppänen, VMK, Yamaha 40
12. Sakari Nätti, VMK, Yamaha 38
13. Janne Tainio, LeppävirtaRT, KTM 32
14. Esa Lehtonen, IMK, KTM 23
15. Toni Halttunen, HyMK, Aprilia 22
16. Marko Peura, TervasMK, Kawasaki 17

Uusin numero