Tatu Lauslehto jäi tasapisteillä IDM-hopealle

Sarjaa kauden avausviikonlopusta lähtien johtanut Tatu Lauslehto menetti pistejohtonsa kauden viimeisessä kisassa ja järvenpääläinen joutui tyytymään sarjan hopeamitaliin.

Kovinkaan usein kilpaurheilussa ei nähdä tilannetta, että pitkän sarjan päätteeksi kaksi ensimmäistä päätyy tasapisteisiin. IDM Supersport -luokassa näin pääsi käymään. Suomalaisittain harmilliseksi asian teki se, että saksalainen Jan Bühn nousi Lauslehdon ohella 275 pisteeseen ja tasapistein sarjan mestariksi.

– Meillä oli molemmilla yhtä monta osakilpailuvoittoa eli neljä kappaletta, mutta kaverilla oli kakkossijoja enemmän kuin meikäläisellä, Lauslehto raportoi.

Hockenheimin päätöskisassa Suzuki-kuljettaja Lauslehto ajoi viikonlopun molemmissa starteissa Bühnin Yamahan perässä ruutulipulle. Kaksikko keräsi kisoista toiseksi ja kolmanneksi korkeimmat pisteet.

– Kahdeksan pisteen sarjajohto hupeni juuri tuolla kaavalla nollille. Harmittaa tietenkin, kun mestaruus lipui käsistä näin lopussa, mutta kaikki oli pelissä eikä yhtään jäänyt oman suorituksen puolesta jossiteltavaa.

Team Suzuki Mayer -tiimi ja Tatu Lauslehto tiedostivat taistelun tauottua, että he saivat mitattua maksimin ulos kalustostaan, joten kauden saavutuksiin voi olla tyytyväinen.

– Saavutettu hopea on toinen mitalisijani kaudella 2012 saavutetun mestaruuden jatkoksi. Muilla IDM-kausilla mitalisija ei ole ollut oikeastaan edes lähellä, joten siinä valossa tämä sijoitus lämmittää kuljettajan meriiteissä, Lauslehto vertaili.

Uusin numero