Tatu Lauslehto ajoi Saksassa sijat 7 ja 8

Tuusulan Moottorikerhon Tatu Lauslehto sai kelpo avauksen sarjaan, kun hän saavutti Supersport-luokassa uudella Triumph-pyörällä eräsijoitukset 7 ja 8, kun viivalla oli yhteensä yli 40 kilpailijaa.

Saksan IDM-sarjassa ajetaan viikonlopun aikana aina kaksi starttia. Kauden avauksessa voittoa juhlivat Rico Penzkofer sekä Christian Kellner.

– Suhteellisen tyytyväinen voin olla kesäkauden ensimmäiseen kisaviikonloppuun. Aivan kärkivauhtikaan ei ollut kaukana, kun parhaimmillaan ajoin kisassa aivan kärjen kierrosaikoja. Erittäin tasaista tuntuu olevan ja meidän luokassa kilpailun taso on kiristynyt viime vuodesta, Lauslehto arvioi.

– Hieman parempaankin olisi voinut olla mahdollisuuksia, mutta molemmissa lähdöissä oli pieniä hidasteita. Ekan lähdön lopussa takarengas menetti pitonsa viitisen kierrosta ennen maalia ja toinen startti ei onnistunut ja putosin avauskierroksella sijalle 18.

– Sieltä onnistuin nousemaan kymmenisen pykälää, joten kilpailussa vauhti oli melko kilpailukykyistä.

Saksan IDM-sarja jatkuu kolmen viikon päästä, jota ennen Team Lauslehto tekee uuden pyörän parissa kehitystyötä Suomessa.

– Koneremontti on ainakin edessä. Yritetään löytää lisää vauhtia testeistä, summasi vain kolme päivää ennen kauden alkua testannut Lauslehto.

**

Lauslehto tekee paluun Supersport-luokkaan Triumph-pyörällä

Ratamoottoripyöräilyn Superbike-luokassa viime vuodet kilpaillut Tuusulan Moottorikerhoa edustava Tatu Lauslehto päätti vaihtaa kilpaluokkaa ja -kalustoa.

Kaudella 2009 entinen Euroopan mestari kilpailee kahdessa kovatasoisessa sarjassa uudella Triumph 675 -mallilla. Kilpailusarjat ovat Saksan IDM-sarja sekä kotoinen SM-sarja.

– Olen saavuttanut urallani parhaat kansainväliset tulokset juuri 600-kuutioisten Supersport-pyörien luokassa. Tarjolle tuli kilpailukykyinen aihio Englannista tähän luokkaan ja siihen tarjoukseen oli helppo tarttua, Lauslehto totesi.

– Uuden kaluston rakentamisesta on vastannut oma tiimimme, Team Lauslehto. Takana on vasta yksi kunnon testijakso, jolloin kirjasin lupaavia tuloksia. Testasin kolmen päivän ajan Tshekin Brnon radalla.

Saksan IDM-sarja alkaa jo tänä viikonloppuna Lausitzringin moottoriradalla. Saksan mestaruussarja sisältää yhteensä 16 osakilpailua, joka koostuu kahdeksasta kahden osakilpailun viikonlopusta.

– Tavoitteena on saavuttaa podium-sijoituksia IDM-sarjasta. Saksan kisojen lisäksi ohjelmassa on tutut seitsemän osakisaa Suomen SM-sarjassa. Suomessa on tarkoitus ajaa voitoista ja SM-tittelistä.

Uusin numero