Tätä rataa jäärataa

Kolmen ajetun SM-osakilpailun jälkeen näyttää siltä, että jokaisessa kolmessa soololuokassa mestariksi kruunataan ensikertalainen, näin voi käydä myös sivuvaunuissa, jossa perheet Veräväinen ja Suominen käyvät tiukkaa kisaa keskenään.

Seinäjoen oma poika Jani Pirttinen on moottoriurheilun jokapaikan höylä. Mies on uransa aikana ajanut kilpaa lähes kaikilla moottorilla kulkevilla laitteilla. Motocrossin parissa 1980-luvulla uransa aloittanut Pirttinen on tuttu myös talvisilta jääradoilta. Tälle kaudelle hän on saanut säädöt kohdalleen ja johtaa JR1-luokan SM-sarjaa kolmen ajetun kisan jälkeen maksimipistein. Kuvassa seinäjokelainen vetää perässään luokassa toisena olevaa Erkki Silvastia.

Erkki Silvasti on kypsymässä mestariksi. Kaikissa luokissa urakoiva nuorukainen johtaa isointa, JR3-luokan SM-sarjaa jo on muissa luokissa kakkosena. KTM-pyöriä tykittävän Silvastin agressiivinen ajotyyli on yleisön mieleen.

Konneveden moottorikerhoa edustava Ville Jauhiainen on kolmantena pienimmän JR2-luokan sarjassa.

Supermoto-radoilta tuttu Antti-Juho Johansson etenee vauhdikkaasti myös jäällä. Kuusankoskelainen on löytänyt Husgvarnaansa hyvät säädöt ja voitti JR3B-luokan kisan sekä kauhajoella, että Seinäjoella.

Paukkuvat pakkaset ovat vahvistaneet jäät ajettavaan vahvuuteen, mutta kahdessa kympissä huitelevat lukemat saavat radat myös pölyämään. Siitä seuraa ylimääräinen vaaramomentti kilvanajoon. Sekä Kauhajoella, että Seinäjoellä oli töitä ensiapuhenkilöstölle, kun innokkaat B-luokkalaiset kolauttelivat yhteen sankan lumipölyn seassa. Vakavilta vammoilta kuitenkin vältyttiin. Lajipäällikkö Jarmo Niskanen kuuluttikin malttia ja järjen käyttöä näissä vaikeissa olosuhteissa.

Jääradoilla on menossa pitkään odotettu sukupolvenvaihdos. Viimevuosien kestomestari Kari Vehniäinen (vas) joutunee luovuttamaan paikkansa nuoremmilleen. Wehnäksi Wehnän paikalle on tyrkyllä uuraisilta kotoisin oleva Erkki Silvasti, jolla on näillä jäillä mahdollisuus kaikkien luokkien mestaruuteen. Se, ettei Vehniäinen ole tänä talvena ollut pokkaamassa voittopokaaleja ei johdu vauhdin puutteesta, vaan uusien KTM-pyörien säätöongelmista. Voi olla, että viimeisissä kisoissa osat vaihtuvat, mutta se saattaa olla mestaruuksia ajatellen liian myöhäistä.

Sivuvaunu-luokan hallitsevan mestarin, Pekka Veräväisen vakituinen purkkiorja Teemu Tala on sairaslomalla ja isä komensi kyytiin poikansa Jussin. Juniori saa kyytiä, sillä kaksikko johtaa SM-sarjaa, mutta vain sen takia, että kovimmaksi kilpailijaksi äitynyt toinen isä/poika-pari Seppo ja Juuso Suominen joutui Seinäjoella keskeyttämään johtopaikalta.

Uusin numero