Tästä ei suomalaisen tallipomon päivä parane: tuplavoitto Ferrarin radalla

Italian GP näytti toteen sen, että suomalaistalli omaa kaikki saumat saavuttaa jopa kaksi maailmanmestaruutta meneillään olevalla kaudella.

Brad Binder ajoi jo kolmannen peräkkäisen voittonsa johtaen Moto3-luokan MM-sarjaa kuuden kisan jälkeen 49 pisteellä. Voitosta plakkariin kilahtaa 25 pistettä.

Moto2-luokan hallitseva mestari Johann Zarco kuittasi puolestaan kauden toisen voittonsa ja nousi sarjassa 17 pisteen päähän kärjestä.

Molemmat keräsivät jälleen syystäkin kehut Ajolta, joskin Binderin kylmäpäisen tyylipuhtaat suoritukset säväyttävät silti piirun verran enemmän. Pitää muistaa, että Binder lähti tähän kauteen ilman ainuttakaan MM-osakilpailuvoittoa.

– Se oli taas yksi uskomaton kisa. Brad osoitti jälleen kerran henkisen kantin lujuutensa ja sen, kuinka paljon hän on kehittynyt talven ja tämän kauden aikana. Mugello on vaikea rata ja siellä ajetaan aina isossa ryhmässä. Brad sai muilta kolhuja pyöräänsä, mutta hän ajoi erittäin rohkeasti ja järkevästi. Se on selviö, että tilanteemme on MM-sarjassa todella hyvä, mutta meidän pitää jatkaa kuten ennenkin, eli kisa kisalta. Ja annetaan Bradin nauttia ajamisesta ja pyörästä kuten tähänkin asti, linjaa Ajo.

Uusintastarttina ajettu Moto2-luokan kisa oli erikoinen ja sekavakin sen jälkeen, kun se typistyi punaisten lippujen jäljiltä 21 kierroksesta kymmeneen.

– Tärkeintä oli, että tiimi ja kuljettajat pysyivät koko ajan keskittyneinä kaikesta tapahtuneesta huolimatta. Molemmat selviytyivät sekavasta tilanteesta hyvin. Lauantai ei ollut Johannille vielä mitenkään helppo päivä, mutta näimme aamun warm upissa, että suunta on oikea. Itseluottamus löytyi kisaan, jossa Johann osoitti, kuinka vahva hän voi todellakin olla, alleviivaa Ajo.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Barcelonassa, jota voidaan pitää suomalaistallin eräänlaisena kotikilpailuna.

Uusin numero