Tässä todellinen syy kuninkuusluokan kohukuskin GP-comebackin siirtymiselle: kunto ei kestä kilvanajoa

Ja tässä tulee syy siihen, miksi aussia ei kauden toisessa MotoGP-luokan MM-osakilpailussa nähdä: yksittäiset kovat kierrokset ovat jo hanskassa, mutta Stonerin kunto ei ole sittenkään vielä kilvanajon edellyttämällä tasolla.

Stoner, 30, testasi viime viikolla Ducatin GP16-pyörää Losailin valaistulla radalla Qatarissa. Kierrosaikoja ei annettu julkisuuteen, mutta varikkohuhujen mukaan vauhti oli väkevällä tasolla.

Ducatin tehdastiimin päällikkö Gigi Dall’Igna myöntää, että Stonerin kanssa käytiin vakavia keskusteluja hänen osallistumisestaan viikon välein ajettaviin Argentiinan ja Austinin osakilpailuihin. Stoner otti kuitenkin Argentiinan sijaan suosiolla suunnan kotikulmilleen Australiaan.

– Päädyimme siihen lopputulokseen, että hänen ei ollut järkevää palata kisakuskiksi tässä vaiheessa. Caseyn fyysinen kunto ei ole vielä niin hyvä, että hän pystyisi ajamaan kisaa. Eikä varsinkaan kahta kisaviikonloppua peräkkäin, Ducatin uuden tulemisen kenties merkittävin taustahahmo Dall’Igna toteaa Gazzetta dello Sportille.

Stoner osallistui talven ensimmäiselle yhteistestijaksolle Malesiassa GP15-pyörän puikoissa. Hän kiersi Sepangin rataa silloin kymmenen nopeimman nipussa.

– Casey oli mukana Malesiassa yli kuuden kuukauden ajotauon jälkeen. Hänellä oli siellä joitain fyysisiä ongelmia. Voimaa ei vain ole vielä tarpeeksi, kertoo Dall’Igna.

Dall’Igna antaa kuitenkin varsin selkeän vinkin siitä, että Stoner ajaa Australian GP:n kotiyleisönsä edessä Phillip Islandilla 23. lokakuuta.

– Casey on nimenomaan testikuljettajamme. Olen tällä hetkellä kiinnostunut vain siitä, että hän testaa pyöräämme ja uusia osia. Katsotaan sitä kisapuolta sitten joskus kauden puolivälin paikkeilla.

Kättään potevan Petruccin paikan Argentiinassa ottaa Stonerin testikollega Michele Pirro.

Uusin numero