Tässä ovat KTM:n ja Husqvarnan haastajat Moto3:n MM-sarjassa

Rins ajoi viime kaudella KTM:llä Moto3:n MM-hopeaa ja Marquez tämän tiimikaverina luokan tulokkaaksi.

Duon tiimi – Estrella Galicia 0,0 – säilyy samana, mutta pyörä vaihtuu siis Honda NSF250RW:ksi, jonka kanssa HRC on paiskinut töitä rahaa, aikaa ja vaivaa säästämättä.

Honda ei ole kuitenkin yltänyt vielä Valenciassa ja Jerezissä ajetuissa talvitesteissä KTM:n tasolle.

Viimeksi ajettua Jerezin testijaksoa hallitsi Aki Ajon johtaman Red Bull KTM-tehdastiimin australialaiskuljettaja Jack Miller. Rins oli tuolta testijaksolta sivussa jouduttuaan käymään korjauttamassa oikeaa rannettaan leikkauspöydällä.

Seuraava ja talven viimeinen
tasonmittaus myös Jerezissä

Hondan sekä myös Rinsin iskukyvystä saadaan seuraavaksi osviittaa ensi viikolla tiistaista torstaihin tutussa Jerezissä, jossa Moto3-luokka ajaa talvikauden kolmannen virallisen testijakson merkeissä MM-viimeistelynsä.

– Meillä on ollut huonoa onnea loukkaantumisten muodossa, mutta ne eivät estä Rinsia ja Marquezia olemasta 100-prosenttissa terässä Qatarissa, vakuutteli tiimipäällikkö Emilio Alzamora perjantaina Madridissa, jossa Estrella Galicia 0,0 esiteltiin virallisissa väreissään.

Parrasvaloissa paistatellut Rins odotteli jo malttamattomana pääsyä takaisin tositoimiin Jerezissä.

– Tulevasta kaudesta on luvassa erityisen kiinnostava debytoidessamme uudella pyörällä ja HRC:n tuella. Olemme tehneet pyörän kanssa yhtäjaksoista kehitystyötä välittömästi siitä lähtien, kun viime kausi päättyi. Suunta on oikea ja olemme luottavaisia sen osalta, että kaikki sujuu hyvin, totesi Rins.

Marquez säesti samoilla linjoilla.

– Olemme nyt esitelleet uuden pyörämme uuden värityksen, joka on kaunis! Odotan innokkaana pikapuoliin alkavan kauden käynnistymistä. Talvi tuntuu aina niin pitkältä, muotoili Marquez.
 

Uusin numero