Tasaisuus Eemeli Lahden tavoitteena Assenissa 

Supersport-luokan MM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Alankomaissa Assenin radalla. Aragónin osakilpailussa pienen, mutta kriittisen teknisen murheen hidastamana sijalle 13 taistellut Eemeli Lahti tähtää Assenissa erityisesti tasaisuuteen.
 
– Vaikka Aragónissa onnistuin parhaimmillani todella hyvin, oli omassa tekemisessäni viikonlopun aikana myös parantamisen varaa, pohtii Lahti Assenin tavoitteitaan.
 
Assen kuuluu Lahden mieliratoihin, jossa myös tulokset ovat perinteisesti olleet hyviä. Edellisen kerran Lahti kilpaili Assenissa BSB-sarjan osakilpailussa viime syksynä ja näyttävän kamppailun jälkeen hän kiidätti Suzukinsa ensimmäisenä ruutulipulle.
 
– Vauhdillisesti tämä on aina ollut minulle hyvä rata. Vuonna 2013 katkaisin täällä jalkani, mutta sen jälkeen Assen on ollut suotuisa myös tulosten puolesta, muistelee Lahti, jonka mielestä Assen sopii paitsi hänelle itselleen, myös pyörälle erittäin hyvin.
 
– Täällä nopeus perustuu enemmän hyviin ulostuloihin, perustelee Eemeli näkemystään Suzukin vahvuuksilla.
 
Tulostavoitteiden osalta Lahti kehottaa maltillisuuteen ja toteaa tavoittelevansa tasaista suoritusta koko viikonlopulle.
 
– Perjantain ensimmäisessä harjoituksessa tähtään kympin sakkiin ja pyrin pysymään siellä koko viikonlopun ajan. Kilpailun tulostavoitetta en lähde sen suuremmin spekuloimaan, tulos nähdään kilpailun jälkeen, Lahti toteaa.

World Superbike -sarjan seuraava osakilpailu järjestetään TT Circuit Assen -radalla Alankomaissa 20.-22. huhtikuuta. Sterkman Motorsport by HRP -tiimin Eemeli Lahti osallistuu Suzuki GSX-R 600:lla supersport-luokkaan, jonka harjoitukset ajetaan perjantaina klo 11.40 ja 16.00 sekä lauantaina 10.15. Luokan aika-ajo on vuorossa lauantaina klo 15.00 alkaen ja sunnuntaina ajetaan warm-up klo 10.10 ja kilpailu klo 12.30 Suomen aikaa.

Uusin numero