Tarkkalalla ”varjopäitsi” Argentiinassa

Helmikuussa kätensä murtanut Tarkkala summasi MM-avauksensa koetinkiveksi.

– Eihän tämä mikään ideaalinen kaudenavaus ollut: kuntoutuminen oli vielä kesken ja harjoittelua ei ollut alla oikein nimeksikään. Ei ollut realistista odottaa kärkipään tuloksia. Toisaalta nämäkin pisteet ovat tärkeitä, yhdeksäntenä MM-pisteissä oleva Tarkkala muistuttaa.

Haastavissa olosuhteissa käyty Argentiinan osakilpailu kirvoitti Tarkkalalta kuitenkin yllättäviä muistoja.

– Tätä kilpailua voisi hyvin kuvata varjopäitsiksi (Päijänteen Ympäriajo). Reitti kului karmeaan kuntoon ja päivä tuntui pitkältä, itsekin Päijänteen kertaalleen kiertänyt Tarkkala veisteli.

Tauolla kadonneen
vauhdin metsästykseen

Enduron MM-sarja jää nyt kuukauden mittaiselle tauolle jonka jälkeen kilpailuareenana toimii Puerto Lumbreras Espanjan etelärannikolla. Tarkkalalla on selvät sävelet siitä, miten tauko käytetään.

– Hetken ajattelin hengähtää kotona jonka jälkeen on taas lähdettävä reissuun. Suomessa kevät on niin paljon myöhässä, että on pakko lähteä joko Viroon tai Ruotsiin treenaamaan. Tavoitteena on saada tauon aikana paljon ajoa alle ja sitä kautta löytää ajamiseen taas vauhti ja varmuus. Pyöräni toimii loistavasti, joten kunhan kuskille saadaan kilometrejä alle, niin ollaan taas iskukykyisiä sarjan jatkuessa Espanjassa.

Uusin numero