Tarkkala suu messingillä uuden pyörän puikkoihin

Tarkkala ajaa BMW-pyörällään perjantaista sunnuntaihin kauden toisen MM-viikonvaihteen Portugalin Fafessa, josta hän kiirehtii Husqvarnan tehtaalle Italian Vareseen. BMW-Husqvarna Motorsportin riveissä yhdessä Juha Salmisen kanssa kilpailevaa Tarkkalaa odottaa saapasmaassa testit uudella pyörällä, jonka ensi-ilta MM-sarjassa ajoittuu suurella todennäköisyydellä Italian Lovereen 22.-23. toukokuuta.

– Ajan Italiassa viikon verran testiä, jonka jälkeen Juhaa odottaa sama urakka. Jos kaikki menee Italiassa suunnitelmien mukaan, niin saamme pyörät Suomeen, jossa työt jatkuvat, kertoo Tarkkala.

Salmiselle ja Tarkkalalle on jo tarjoiltu maistiaiset uutukaisesta, johon BMW on toimittanut tekniikan ja Husqvarna rungon. Molempien kuljettajien odotukset ovat korkealla.
– Olen päässyt ajamaan tuolla uudella pyörällä sen verran, että voin vakuuttaa sen tuntuvan varsin lupaavalta, toteaa Tarkkala.

Keskittyminen ei saa herpaantua Portugalissa

Tarkkala odottaa syystäkin uutta pyörää kuin kuuta nousevaa.
MM-avaus viime viikonvaihteessa Espanjan Valverde del Caminossa ei kulkenut niissä merkeissä, mitä viimeksi vuonna 2008 MM-hopeaa ajaneelta kuljettajalta sopi odottaa. Extreme-testeillä tuskaillut Tarkkala ajoi Espanjassa 2-luokassa sijat 15 ja 14.
– Vaikka nuo uuden pyörän testit ovatkin jo nurkan takana, niin minun on pidettävä ne poissa mielestäni ja keskityttävä täysillä tulevaan viikonvaihteeseen.

Tarkkala liikkui jo viime sunnuntaina vauhdillisesti kymmenen nopeimman nipussa, mutta extreme söi kierros kierrokselta sijoituksia ja miestä.
– Espanja on unohdettu ja lähden tavallaan nollasta liikkeelle Portugalin kisaan. Mielialat ovat positiiviset ja tavoitteet vähintään kympin nipussa. Olen siellä, kunhan en tunaroi.

Tarkkala on kävellyt Fafen maastokokeet läpi ja todennut ne hyviksi.
– Ihan jees. Pätkät ovat hienot varsinkin jos keli pysyy poutaisena. Toisaalta tämä hiekkapohjainen maasto kestää kyllä sadettakin.

Uusin numero