Tarkkala on tahkonut Betalla hyvät pohjat tulevaan MM-kauteen

– Sain Betalta pyörän pian viime kauden jälkeen ja olen testannut sitä tiiviisti kotikulmilla Suomessa sekä joulukuussa myös Italiassa. Töitä on toki vielä paljon edessä, mutta ensivaikutelma pyörästä on hyvä.

Tarkkala taisteli viime kaudella E3-luokan MM-sarjassa neljänneksi Husabergin yksityiskuljettajan roolissa.

– Tilanne on nyt aivan toinen kuin vuosi sitten, jolloin olin näihin aikoihin vielä miltei nollatilanteessa pyörän osalta. Olen jo ehtinyt hakea perusjutut kohdilleen uudella pyörällä. Tilanne on ihan jees, toteaa Tarkkala.

”Itseluottamusta aika paljon enemmän”

Sama pätee myös henkisen kantin lujuuteen.

– Lähdin viime kauteen käytännössä kahden tuloksettoman vuoden jäljiltä ja pystyin nousemaan MM-pisteissä neljänneksi. Itseluottamusta on nyt taas aika paljon enemmän, tähdentää Tarkkala.

Tarkkala takoi elokuussa tyylipuhtaasti MM-joukkuekultaa yhdessä Juha Salmisen, Eero Remeksen, Matti Seistolan, Jari Mattilan ja Valtteri Salosen kanssa. Tarkkalan plakkarissa on viisi henkilökohtaista MM-mitalia, mutta tältä osin se kirkkain vielä puuttuu.

– Kauden 2012 ensisijainen tavoitteeni on palata MM-mitaleille. Mestaruus edellyttää tietenkin täydellistä onnistumista, mutta minulla on sellainen tunne päällä, että mahdollisuudet siihenkin ovat olemassa, tuumii Tarkkala.

Kahdeksi kuukaudeksi Espanjaan

Tarkkala karistaa Suomen vähäiset lumet isoista tossuistaan tulevana perjantaina.

Loppiainen merkitsee loppilaiselle pitkän, mutta jo varsin tutuksi käyneen työrupeaman käynnistymistä Gironan kulmilla Espanjassa.

– Harjoittelen Espanjassa yhtäjaksoisesti kaksi kuukautta mitä nyt mahdollisesti käväisen välillä Italiassa ja Suomessa.

MM-kausi käynnistyy poikkeuksellisesti Chileen ja Argentiinaan suuntautuvalla Etelä-Amerikan kiertueella ennen paluuta tutummalle maaperällä Eurooppaan Espanjan ja Portugalin osakilpailujen muodossa. Ensimmäiset MM-pisteet ovat jaossa Chilen Talcassa 24. maaliskuuta.

– MM:n lisäksi ohjelmaani kuuluvat Italian mestaruussarja ja valikoidusti kilpailuja SM-sarjassa. Täyteen sarjaan aikani ei riitä Italiassa eikä Suomessa.

Beta Factory Racing operoi syyskuun alussa Heinolaan vyöryvässä MM-sarjassa kahden kuljettajan voimin. Tarkkalan tiimikaverina ajaa E2-luokassa kilpaileva italialainen Oscar Balletti.

– Jossain vaiheessa oli puhetta myös kolmannesta kuljettajasta, mutta ainakaan näillä näkymin se ei toteudu, vahvistaa Tarkkala.
 

Uusin numero