Tarkkala kivuliaalla ranteella kuuden päivän MM-rääkkiin

Tarkkalan, 28, taistelutahto ja asenne ovat ainakin kohdallaan Sixillä, jossa töitä tehdään tinkimättömästi nimenomaan joukkueen eteen.
– Kyllähän tuo ranne kummittelee edelleenkin, mutta lähdetään siitä, että kivut unohtuvat ajaessa. Pyrin tekemään parhaani Sixillä ja painun magneettikuvauksiin sitten Meksikon urakan jälkeen, suunnittelee Tarkkala.
Enduro 2-luokassa BMW-Husqvarna -tiimin pyörällä kilpaileva Tarkkala, 28, joutui jättämään henkilökohtaisen MM-sarjan viimeisen viikonvaihteen väliin vammansa vuoksi.
– Ranskan MM-osakilpailun aikoihin ranne oli äitynyt pahaksi. Kipu oli jo välillä poissa, mutta aina ajoittain se on muistuttanut itsestään eräänlaisina piikkeinä. Pahimmillaan en ole pystynyt kääntämään kämmenpuolta ylöspäin. Siinä rajoilla mennään, myöntää Tarkkala.

”Hammasta purren ja painoa oikealle puolelle”

Sixi merkitsee Tarkkalalle ja hänen fyysiselle kunnolleen melkoista koetinkiveä Meksikossa.
– On vain uskottava siihen, että ranne ei haittaa suuremmin ajamista, vaikka se tuntuukin ajoittain voimattomalta. Ei muuta kuin enemmän painoa oikealle puolelle ja hammasta purren matkaan.
Tarkkala takoo Meksikossa järjestyksessään jo yhdeksännen Sixinsä. Raamikas loppilainen kahvankääntäjä debytoi raskaassa ja aina arvaamattomassa joukkuekisassa vuonna 2000 Espanjan maaperällä.
Tarkkalalla on plakkarissaan kaksi MM-joukkuekultaa. Niistä ensimmäinen irtosi nuorten kvartetissa vuonna 2004 Puolassa ja toinen kaksi vuotta myöhemmin miesten kuusikossa Uudessa-Seelannissa.
Uuden-Seelannin täysosuma oli Suomen Trophy-joukkueelle jo vuonna 1913 käynnistyneen ISDE- historian seitsemäs ja samalla toistaiseksi se viimeisin. Viime vuonna Tarkkala ja kumppanit nousivat komean kirin ansiosta kolmanneksi Portugalissa kaksi viimeistä mestaruutta vieneen Ranskan ja Italian jälkeen.
Meksikon Sixillä Suomen vauhdikkaassa kuusikossa Tarkkalan ja hänen tiimikaverinsa Juha Salmisen ohella kisaavat Eero Remes, Valtteri Salonen, Jari Mattila sekä Oskari Kantonen.
– Ranska on jälleen ylivoimainen mestarisuosikki, mutta kyllä Suomi lähtee taistelemaan vähintään mitalista, lupaa Tarkkala.
Suomen nuorten joukkueen Meksikossa muodostavat Antti Hellsten, Roni Nikander, Lauri Salonen ja Lauri Pohjonen. Mestaruutta puolustaa Ranska. Suomen nuorten joukkueen kohtaloksi koituivat keskeytykset viime vuonna Portugalissa.
Suomen enduromaajoukkueet ottavat suunnan kohti Meksikoa ensi viikon maanantaina.

Tiedote: Kari Aho

Uusin numero