Tarkkala käynnistelee jo treeniä kämmenleikkauksen jäljiltä

Enduron suurimman, eli 3-luokan MM-sarjaan valmistautuva Beta-kuljettaja Marko Tarkkala on sitkeä sissi.

Tarkkala käynnistelee Espanjan Gironassa jo uutta harjoitusjaksoa vasta vajaat kaksi viikkoa sen jälkeen, kun hänen kipeytynyttä oikeaa kämmentään operoitiin Suomessa.

– Kokeilin ajamista jo viikonvaihteessa, mutta vielä silloin siitä ei tullut mitään kivun vuoksi. Tänään oli uusi yritys ja vähän vaikeaahan se oli edelleen. Tilanne vaikuttaa kuitenkin päivä päivältä paremmalta. Uskoisin, että käsi kestää harjoittelun viimeistään tulevana viikonvaihteena.

– Leikkaushaava on hyvin kiinni, mutta minun pitää olla tietenkin varovainen, ettei se aukea uudelleen. Leikatun kämmenen iho on ohut, jatkaa Tarkkala.

Tarkkalalla oli tarkoitus käynnistää kilpailukautensa MM-sarjan muiden suomalaiskuljettajien tavoin Italian mestaruussarjan avausviikonvaihteena 3.-4. maaliskuuta Pieveboviglianassa.

Saapasmaahan ja erityisesti keskisen Italian suunnalle on kuitenkin kasaantanut siksi paljon lunta, että kisan peruuntumisesta tehtiin lopullinen päätös maanantaina.

– Juha (Salminen) on päättänyt ajaa samana viikonvaihteena Espanjan sarjan avauksen Valencian tuntumassa Vinarosissa. Minäkin olen näillä näkymin lähdössä sinne, tuumii Tarkkala.
 

Uusin numero