Tarkkala jatkaa tasaisen tuimaa kärkitahtia Päitsillä

Kovavauhtinen ja jäinen reitti vaati veronsa heti ensimmäisellä maastokokeella, joka muutettiin kaikkien luokkien osalta siirtymäksi, jotta saatiin loukkaantunut kuljettaja turvallisesti pois reitiltä.

Edellisiltä vuosilta tutuilla Lahden ja Mäntsälän välisillä neljällä maastokokeella Antti Hellsten yritti kiriä eroa kiinni toisena ajavaan Eemil Pohjolaan, mutta huoltotaukoon mennessä kärkikolmikon järjestykseen ei tullut muutosta.

Muut saivat kavennettua Tarkkalan etumatkaa vain kymmenisen sekuntia.

– Pojat ovat ajaneet tänään vähän paremmin ja aamulla reitti oli vähän huonosti merkattu. En viitsinyt lähteä hirveästi oikomaan, vaikka sääntöjen mukaan se olisikin ollut sallittua. Tällaisella merkkauksella reittivalinnat on vähän omastatunnosta kiinni. Tämä on kuitenkin SM-osakilpailu, joten sijoituksista pidän kiinni ja yleiskilpailun voittoa jahdataan, kun se minulta vielä puuttuu, kolmatta kertaa Päitsiä kiertävä Tarkkala kertoo.

Hellsten tietää, että voitto edellyttäisi tässä tilanteessa jo pientä ihmettä.

– Käsi on tuntunut tänään ihan hyvältä ja on pystynyt rengastakin vääntämään. Lepo teki sille hyvää. Olen tullut ihan tajuttoman kovaa, mutta niin tulee pojatkin. On tässä vielä aikaa, Hellsten sanailee tiimikaverinsa Eemil Pohjolan kanssa käytävästä taistelusta kakkos- ja kolmostilasta.

Pohjola on valmis vastaamaan Hellstenin hyökkäykseen.

– Antti pääsi jo aika lähelle, mutta kaksi viimeistä pätkää näytti tulevan hyvin. Pitää jatkaa samaan malliin. Yhdellä pätkällä jäin jumiin sellaiseen kuraränniin ja vähän on ollut jollain pätkällä suunnistamista, 20 sekunnin turvin kakkospaikkaa pitävä Pohjola toteaa.

Hellstenin ja Pohjolan huimistelelua ei suitsita tiimin taholta.

– Ei ole mitään tallimääräyksiä, vaikka keskenään pojat ajavatkin kilpaa. Molemmat haluaa olla mahdollisimman korkealla, myhäilee Husqvarna-kuljettajien tiimipäällikkö Vesa Kytönen tyytyväisenä.

Sunnuntaina kuljettajat ajavat 11 maastokoetta ja saapuvat maaliin Vuosaaren satamaan noin kello 16. Yleiskilpailun tulokseen lasketaan kaikkien 29 maastokokeen tulokset.

Yleiskilpailun kärki 23/29:
1. Tarkkala Marko 4:25:08,61
2. Pohjola Eemil +03:23,02
3. Hellsten Antti +03:42,77
4. Nikander Roni +06:05,71
5. Mattila Jari +07:54,94
6. Tamminen Mika +08:52,81
7. Himmanen Henri +10:37,44
8. Savo Matias +13:08,56
9. Kaivolainen Joni +13:08,98
10. Tuominen Joni +13:47,02

Täydelliset tulokset:
http://fin-enduro.com/tulokset/paitsi15/

Uusin numero