Tani loukkantuneen Aakon tilalle Blagoveshchenskin MM-osakilpailuissa

Togliatin MM-joukkuefinaalista loukkaantumisen vuoksi vetäytynyt Aakko jättää tulevan MM-finaaliviikonlopun väliin ja suuntaa suomeen tutkituttamaan loukkaantumisensa kunnolla.

Tani on nimetty sarjan toiseksi varamieheksi, joten hänelle aukeaa tilaisuus uran ensimmäiseen henkilökohtaiseen MM-finaaliin.  Sarjan ensimmäinen varamies, Saksan Max Niedermaier korvaa loukkaantuneen Itävallan Franz Zornin, joka on sivussa koko loppukauden.

Aakko on luonnollisesti pettynyt mutta nyt ei ollut muuta vaihtoehtoa, loukkaantuneena ajamisesta ei tullut mitään. Ennen loukkaantumistaan oululainen oli MM-sarjan nopein länsikuski.

– Kyllä nyt harmittaa ihan älyttömästi. Kaatuminen meni omaan piikkiin. Radassa oli joku reikä ja siitä lennettiin vauhdilla paaleihin. Samasta reiästä kaatui myös Zorn ja Stefan Svensson, ja Zornin kausi on nyt ohi, kertoo Aakko onnettomuudestaan.

– Kolarin jälkeen oli sellainen tuntu, että mitään ei ole poikki ja levolla selvitään mutta Togliatissa karu totuus iski, jatkaa Aakko.

– Nyt jätetään tuleva reissu ja MM-finaalit ajamatta ja suunnataan Suomeen kunnon tutkimuksiin. Sitten kun selviää vammojen laatu niin päästään suunnittelemaan radalle paluuta. Nyt tavoite on, että olisin takaisin maaliskuun 8.-9. päivä, jolloin Assenissa (Hollannissa) ajetaan MM-sarjan viides ja kuudes finaali. SM- ja PM-finaali jätetään vielä auki, mietitään niitä sitten myöhemmin, päättää Aakko.
 

Viimeisin numero