”Tänään oli mahdotonta voittaa!” – Rossi taipui omiensa edessä Pedrosalle

Valentino Rossin kantilta katsottuna Pedrosan ponteva paluu ykköseksi näki päivänvalon täysin väärällä estradilla, eli ”Tohtorin” kotiyleisön edessä Misanossa.

Rossi ei kuitenkaan pettänyt omiaan, vaan ajoi toiseksi ja kavensi samalla sarjaa johtavan Pedrosan tallikaverin Marc Marquezin pistejohtoa.

Se oli kuitenkin tällä kertaa laiha lohtu Rossille.

– Harmi, sillä tämä on aina spesiaalikisa minulle. Alku oli minulta hyvä, mutta sen jälkeen Pedrosa oli yksinkertaisesti liian nopea. Tänään oli mahdotonta voittaa!, latasi Rossi huutomyrkyn seasta.

Pedrosasta tuli historiallisesti jo kahdeksas voittaja meneillään olevalle kaudelle 2,837 sekunnin erolla Rossiin. Pedrosa teki kylmäpäisen ratkaisunsa seitsemän kierrosta ennen ruutulippua rutistamalla tyylipuhtaasti Rossin ohi. Siihen iskuun Rossi ei kyennyt enää koskaan vastaamaan.

– Keskityin puhtaasti omaan ajooni, pidin vauhdin tasaisena ja hyödynsin minulle vahvat paikat radalta. Onhan tämä hieno tunne kaikkien vastoinkäymisten jälkeen. Omistan tämän voiton perheelleni, faneilleni, tiimilleni ja heille kaikille, jotka ovat jaksaneet uskoa minuun.

Lauantaina hurjan paalupaikkaennätyksen tykittänyt Rossin tallikaveri Jorge Lorenzo päätyi kolmanneksi 4,359 sekuntia voittajasta.

– Olen pettynyt, mutta toisaalta iloinen Danin puolesta. Hän todellakin ansaitsi voiton, pudotteli Lorenzo.

Marquez ylitti maalilinjan neljäntenä 9,658 sekuntia Pedrosan takana.

Marquez johtaa edelleen vakuuttavasti sarjaa, josta on jäljellä yhä viisi kisaa. Hänellä on 43 pisteen etu Rossiin. Lorenzo jatkaa kolmantena 18 pistettä Rossista jääneenä.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Motorland Aragonin radalla Espanjassa.

Uusin numero